12. 8. 2017

Shirataki nudle s tomatovou směsí



Nikdy jsem nevyhledávala pálivá jídla a ani mi nějak moc nechutnala. To vše se ale změnilo před pár lety. Začala jsem zkoušet přidávat do receptů víc česneku, víc cibule, postupně i chilli, pálivou papriku a dokonce jsem přesedlala z jemného kečupu na jemně pálivý. Momentálně si lehce pálivá jídla moc užívám a přijde mi, že jim to dodá šmrnc a hlavně, když jde na vás nějaký bacil, tak ho to taky pěkně vyžene :D. Jediné, co opravdu nemusím, je hodně chilli v jídle. To už potom cítíte jenom jak to pálí a necítíte pravou chuť toho jídla, což je škoda. Především u něj se hodí pravidlo "všeho s mírou" :D.



Pokud jste na tom podobně, pojďte si se mnou připravit skvělou pikantní rajčatovou omáčku k těstovinám. 

Pokud ne, můžete dát místo chilli tofu normální, místo česneku cibulku a nic pálivého navíc už dodávat nemusíte.


SUROVINY (1-2 porce)

2 lžíce oleje
3 stroužky česneku
1 balení tofu (v recept použité chilli tofu)
hrst kešu ořechů
sušená rajčata
černé olivy
koření
rajčatový protlak/krájená rajčata/kečup


POSTUP

Shirataki nudle připravíme dle návodu.

Na omáčku budeme potřebovat nepřilnavou pánev. Rozehřejeme ji společně s olejem. Poté na ní dáme osmahnout na drobno pokrájený česnek. Když je česnek zlatavý, hodíme na pánev na kostičky nakrájené tofu. Smažíme do zlatova. Poté ke směsi přihodíme pár pokrájených sušených či čerstvých rajčat, černé olivy, či jinou zeleninu a koření dle chuti. Sůl, pepř, mletá paprika, chilli, bazalka a jiné. Mezitím si na druhé pánvi lehce opražíme kešu ořechy, které poté přidáme do omáčky. Na závěr  přimícháme pár lžic rajčatového protlaku, krájených rajčat či kečupu. Pokud jste ale předtím dali více čerstvých rajčat, tento krok můžete vynechat.

Všechno společně prohřejeme, popřípadě dokořeníme. Směs přidáme k shirataki nudlím a můžeme podávat. Na konec můžeme posypat konopnými či jinými semínky.

Dobrou chuť! :)

SHARE:

4 komentáře

  1. Já zase miluju vše pálivé <3 Recept vypadá super !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si na to taky docela navykla a teď už mi to v jídlech občas chybí :)
      Děkuju ti!

      Vymazat
  2. Vyzerajú fakt lahodne! Musím niekedy vyskúšať :)

    OdpovědětVymazat

Blogger Template by pipdig