10. 8. 2017

Food Diary || Červenec 17


Dnešek je pro mě speciálním dnem.. A víte proč? Má to hned tři důvody.

Prvním je ten, že jsem si konečně našla čas pro sebe, sedla si k počítači a píšu pro vás jeden z vašich nejoblíbenějších článků.


Druhým důvodem je to, že od začátku týdne se dnes konečně cítím na pořádné cvičení, na který se neskutečně těším už několik dní a hned jak dopíšu tento článek, tak jdu na to!

Třetím a posledním je dnešní (poloviční) výročí s mým přítelem, dneska je to přesně pět a půl roku, co jsem se dali dohromady. To už je docela šílený, co?! :D O svém soukromém životě tu zase tolik nepíšu, ale s nějakými střípky se s vámi ráda podělím :).

Už se ale jdeme přesunout k tomu, co vás zajímá asi nejvíce, JÍDLO! :D

.

Červenec opět utekl neskutečnou rychlostí. Moje snídaně většinou zastřešila milovaná Açaí Bowl nebo ovesné či bezlepkové kaše. Co je u mě ale novinkou, začala jsem zkoušet trochu více zabředávat do slaných snídaní. Nejspíš na to mělo vliv sledování mé nejoblíbenější zahraniční youtuberky Sarah's Day. Ta jí převážně paleo stravu a nejčastěji u ní člověk vidí vajíčka se slaninou, salát s masem nebo rybou a fruit&nut mix (směs oříšků a sušeného ovoce). Nějak jsem na to tudíž dostala chuť a i přesto, že jsem v poslední době maso spíš nejedla, chtěla jsem vyzkoušet, jaké to bude. 

Musím uznat, že ze slané snídaně, například v podobě vajíček, slaniny a kopce zeleniny vydržím najedená znatelně déle, než ze sladké snídaně. Taky pozoruju, že přes den nemívám skoro vůbec chutě na sladké, což je celkem paradox. Každopádně bych ze svých sladkých snídaní úplně upustit nejspíš nedokázala, ale rozhodně budu ty slané zařazovat častěji.

Co se týče obecně jídla, začátek července byl pro mě těžší, protože jsem byla rozjedená z června a nějak jsem pořád nemohla přestat. Myslím si, že se to všechno stále pojí s mojí PPP, i když jsem z ní už přes rok venku. Nedokážu si jídlo zafixovat jako zdroj energie, jako něco, bez čeho by tělo nepřežilo. Pořád tam mám emoce, pocity, které by tam být neměly, takže tohle je moje největší výzva na SRPEN. Chci žít! Nechci řešit, kdy a co si dám. Samozřejmě uznávám, že je to o to náročnější, když jsem zvyklá si jídlo zdobit a dělit se o něj s vámi i online, ale pro mě samotnou je teď nesmírně důležitý, abych jídlo brala především a na prvním místě jako zdroj energie pro moje tělo.

A teď už se jdeme podívat na to, co se mi za červenec nashromáždilo :)


Jahodové lívance s oříškovým máslem a datlovým sirupem - RECEPT

Jahodový nepečený cheesecake ♥

Vláčný banánový chlebíček s vlašskými oříšky - RECEPT

Zapékané celozrnné toasty s arašídovým máslem a marmeládou 


Čokoládový vegan mugcake s oříškovým máslem a mraženým ovocem - RECEPT

Nadýchané lívanečky s karamelovým Alprem

Vláčný banánový chlebíček s vlašskými oříšky - RECEPT

Čokoládovo-banánové proteinové mini bábovičky s kešu máslem


Jahodový nepečený cheesecake ♥

Salát se zeleninou, cibulkou, pečeným tofu a avokádem

Goji banánová zmrzlina

Mix zeleniny s fazolkami a semínky


Ovesná kaše s mým milovaným kešu máslem ♥

Zelené proteinové vegan lívance - RECEPT

Fazolové brownies s malinami - RECEPT

Pečené brambory & batáty s dresinkem z černého tahini


Vaflový "dort" s ovocem

Příprava na datlové matcha kuličky

Kurkumové smoothie s včelím pylem - RECEPT

Donuty z Mr. Donut (za mě palec dolů)


Recepty ve spolupráci s Ladylab

Recepty najdete na mém instagramu :)


Trochu toho kavárnování :)

Více fotek z BUDAPEŠTI najdete v článku ZDE


Jeden úplně ne povedený trdelník se zmrzlinou :D
Nedoporučuju, je to stánek kousek od Palladia, naproti Cacao Prague
Půlka trdelníku s kopečkem zmrzliny a jednou trubičkou za 120Kč už nikdy víc :D


Tento měsíc jsme se s přítelem vydali do našeho oblíbeného 
Ambiente AKA sněz co chceš a můžeš :D

Nejvíc tam zbožňuju to jejich sushi, pečený ananas, krevety a lososa s omáčkou.

.
.
.

Děkuju vám za přečtení a budu se na váš těšit u dalšího shrnutí měsíce srpna! ♥

S láskou,

Ann
SHARE:

7 komentářů

  1. Ta černá tahini vypadá fakt zajímavě. Liší se hodně od té klasické? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tahini, které je známější, se vyrábí ze světlých sezamových semínek a naopak tohle tahini je z černých sezamových semínek, které mají výraznější a řekla bych i vcelku jinou chuť :)
      Mně teda ale mnohem víc chutná tohle černé :)

      Vymazat
  2. Vypadá to nádherně a věřím že to tak musí i chutnat! <3
    Já mám teď s jídlem znovu problémy a nevím jak z toho. Přes půl roku to bylo v pohodě, podařilo se mi zhubnout 8 kilo a vážila jsem nejmíň za posledních 12 let aspoň. Byla jsem za to tolik ráda a teď se to nějak zlomilo a zase jsem zpátky v přejídání. Pořád mě to nutí cpát něco do pusy, pokud něco nežvýkám, cítím neklid. Snažím se zabavit, jít ven, pryč od jídla, ale pořád to straší v hlavě. Jakmile se chvilku zapomenu, už do sebe něco rvu. To nutkání je děsné a často mě to prostě přemůže. Jakýkoli pocit či vjem mám potřebu zajíst.
    Občas si přeju abych to dokázala vyzvracet, ale ať dělám cokoli, tak ,,co peklo zchvátí, už nikdy nenavrátí." :D
    Kila už lezou pomalinku zpátky nahoru, už na sobě mám 3. Z toho jsem samozřejmě zase nervózní a o to větší mám potřebu to zažrat. Vždycky když něčeho dosáhnu, si to takto sama pokazím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! ♥
      Mrzí mě, že se k tomu dostávám až teď, ale jestli tě to stále trápí, ozvi se mi, prosím, na email! (ann.forbetterme@gmail.com)

      Vymazat
  3. Já měla trdelník se zmrzlinou na Nerudovce za 115kč myslím a byl teda moc výborný :)

    https://wantbefitm.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tip :) jak jsem nyní v Praze, tak ho vídám na každém rohu, ale pořád odolávám :D ve většině stáncích je to pěkně předražené.

      Vymazat

Blogger Template by pipdig