26. 7. 2017

Čokoládový protein mugcake /VEGAN/


Milovníci čokolády pozor! Tento mug cake se může stát vysoce navykový!



Když jsem poprvé vyzkoušela dortík z mikrovlnky, dělala jsem ho z vloček a dala ho péct na moc dlouho. Při ochutnání jsem si říkala, co na tom všichni vidí. Mug cakes jsem tedy na nějakou dobu úplně vynechala. Poté jsem ale zkusila místo vloček zakomponovat klasickou mouku a hned to bylo o něčem jiném! Posledním stádiem bylo však vymyslet chutný, jemný a hlavně vláčný (veganský) mug cake. A to se mi jednoho dne úplnou náhodou povedlo, čili se teď s vámi podělím o recept :).


SUROVINY

20g špaldové celozrnné mouky
20g rýžového čokoládového proteinu
1-2 lžičky RAW kakového prášku
1 lžička kypřícího prášku
40g jablečného pyré nebo sojového jogurtu
10g oleje z vlašských oříšků (či kokosový, řepkový, jiný rostlinný)
Sladilo dle chuti (stéviové kapky, cukr, sirup)
Rostlinné mléko dle potřeby

POSTUP

Smícháme všechny suché ingredience a poté přimícháme tektuté. Na závěr přilíváme rostlinné mléko. Směs by měla být trochu tekutší. Sladilo přidejte dle chuti. Pak už jen dáme na 2-2,5 minuty do mikrovlnky (na nejvyšší výkon) a hotový mugcake vyklepneme na talíř. Dát si ho můžete například s jogurtem, oříškovým máslem, ovocem nebo čímkoli, co vás napadne :).

Nechte si chutnat!

Hodnoty na 1 mugcake: 264kcal / B19g / S19g / T11g



A pokud budete chtít, můžete si k němu dát třeba zmrzlinu ♥ :D
SHARE:

4 komentáře

Blogger Template by pipdig