31. 7. 2017

Travel Diary || Budapest


Už je to týden, co jsem se vrátila z výletu do překrásné Budapešti, ale stejně mi přijde, jakoby to bylo včera. Dá se říct, že to byl můj první spontánní výjezd někam do zahraničí a vůbec jsem nevěděla, co od toho čekat. Jak už jsme psala v tomhle článku, do Budapešti jsem jela s kamarádkou Betty. Ta našla nádherné ubytování přes AIRBNB přímo v srdci Budapešti, já jsem kývla a už jsme si mohli začít balit. Byli jsme tam sice jenom na tři dny, ale i přesto to stálo za to. 



Nikdy jsem nebyla ten typ, co by se procházel po cizím městě a prohlížel památky, ale vypadá to, že časy se mění...

První den, hned po našem příjezdu, jsme se setkali s naší hostitelkou Andreou, která byl víc než milá! Ihned po seznámení běžela pro láhev jejího oblíbeného vína, abychom si mohli přiťuknout a popovídat si. Její apartmán, který pronajímá, byl opravdu kouzelný. Líbil se nám samozřejmě už na fotkách, ale na živo to mělo přesně to svoje kouzlo. Na byt se můžete podívat ZDE. 





(selfíčko v koupelně nesmí chybět)

Andrea nám poradila, co si v Budapešti rozhodně nenechat ujít a běžela domů. My jsme si po dlouhé cestě dali sprchu, upravili se a vyrazili do města. A především, na večeři. I když jsme měli dost tipů, kam na jídlo, rozhodli jsme se, že se budeme procházet a co nám padne do oka, tam se najíme. Nakonec jsme skončili v restauraci Mozsár Kávézó


Dali jsme si asi jeden z nejlepších drinků v našem životě, Apple Cider Golden Mojito (který jsem si po příjezdu musela udělat i doma) a byl čas vybrat hlavní chod. Betty měla s denního menu vepřové maso v parmazánu s brambory, rukolou a coleslawem a já jsem si objednala vegetariánský burger. 



Oboje vypadalo už na pohled skvěle. Jediný problém byl však v tom, že Betty nepřinesli coleslaw, ale nějaký salát, který vypadal jako kysané zelí :D. Podařilo se mi zachytit ten historický moment AKA zklamání, když vám přinesou špatné jídlo :D. Jen škoda, že mi foťák zaostřil pána vzadu..


Všechno se ale vyřešilo a mohli jsme se vrhnout (v mém případě) na obří večeři. Burger byl fajn, akorát by mohl být trochu více dochucený a hranolky, klasika. Nejvíce ze všeho mi snad chutnal právě ten coleslaw :D.
________________________________________________________________________________

První den jsme taky úplnou náhodou narazili na Candy Store. Něco se na ulicích totiž dělo (do teď jsme nezjistili co, takže nás všechny zahnali do mini uliček a nepustili skrz ty hlavní. Policie tam byla na každém rohu a takhle to vypadalo. 


Zpět ke Candy Storu! Chtěli jsme tam zajít ještě v náš poslední den v Budapešti a nakoupit nějaké dobrůtky našim drahým polovičkám (a taky jsem chtěla něco pro sebe, samozřejmě :D), ale bohužel jsme se nepodívali na otvírací dobu a už jsme to nestihli. Tak se alespoň můžeme/te pokochat z fotek.










Jak už jsem psala výše, nevím, co se to se mnou děje, ale procházet se tam mezi neznámými ulicemi a jenom se dívat na ty krásy města mě přímo uchvátilo. 



Jedna vtipná fotka u opery, při které jsme se pěkně nasmáli :D


Když jsme přišli zpátky domů, vzala jsem si skleničku se zbytkem vína a vznikly z toho díky nejšikovnější Betty krásné momentky.



Takhle to vypadalo vždy, když mě za foťákem něčím rozesmála :D:)
______________________________________________________________________

Druhý den už jsme měli naplánovaný! 

Dopoledne jednu část města a odpoledne tu druhou. Takový byl plán. Památky ale byly opravdu na každém rohu, takže jsme si udělali spíš takovou procházku a opět se kochali. Musím říct, že počasí nám vyšlo přímo nádherně, sluníčko a modré nebe. Mohlo být sice trochu chladněji, ale nebylo nač si stěžovat.

První krásou druhého dne bylo Heroes' Square neboli Náměstí Hrdinů. 


Dům umění



Památník Millenia



Dále jsme se přesunuli k hradu Vajdahunyad a krásnému městskému parku. Škoda jen, že byl zrovna u hradu na vodě postavený nějaký areál, který kazil pohled zvenku. 





Jedna osobní fotka s panem ministrem zemědělství.
(Nebudu vám lhát, když jsme si s ním šli střihnout fotku, neměli jsme tušení, kdo to je :D)
_____________________________________________________________________

Po dopolední procházce jsme si šli dát zpět do oběd. Po obědě jsme si dali na chvíli pauzu a udělali jsme pár fotek do rodinného alba. Obě už jsme potřebovali nějaké ty nové portrétovky, tak jsme našeho fotogenického bytu rovnou využili. 

Opět nejlíp dopadly fotky, kdy jsme se nesnažili o umělý úsměv nebo svůdný pohled, ale zkrátka jsme jedna druhou rozesmáli ♥.






Nemyslete si prosím, že jsem nějak sebestředná, ale ty fotky vyšly opravdu moc hezky a přišlo mi škoda se o nějaké z nich s vámi nepodělit :). 

Jinak vím, že má stehna zrovna nejsou má "silná" partie, ale buď je můžu nenávidět a nepřidat nikam žádnou fotku, kde jsou vidět, nebo je můžu přijmout taková, jaká jsou a vědět, že dělám všechno pro to, aby se to změnilo.


A naše jediná společná fotka z celého výletu, huhuuu! ♥ :D


Kuchyň byla opravdu nádherná a pro takové dvě milovnice jídla naprosto ideální :)


__________________________________________________________

Odpoledne jsme se vydali do druhé části Budapešti. Nejdříve jsme však měli naplánovaný dezert ve vybrané kavárničce.

Některé fotky jsou od Betty, takže za ně tímto moc děkuju. Byla jsem z toho totiž tak unešená, že jsem zapomněla udělat i pár fotek samotné kavárny :).




Výběr byl božský a to i včetně vegan a sugar/gluten/dairy free dezertů ♥


A ten interiér? Naprosto nádherný místo :)

.
.

Když jsme přišli, chtěli jsme si sednout ven, kde bylo krásně. Bohužel ale nebylo žádné místo ve stínu, tak jsme byli v rozpacích a smířili jsme se s tím, že půjdeme dovnitř. Všimla si nás ale jedna starší paní, která nám nabídla, že si můžeme přisednout k ní. Díky bohu, že jsme to udělali! Paní byla z Ameriky, ale narodila se právě v Budapešti, kde byla navštívit rodinu. Povídala nám o tom, jaké je to tam, kde bydlí a to konkrténě v San Diegu, dala nám tipy, co nesmíme zapomenout vidět v Budapešti a dokonce nám řekla, že jsme krásné slečny. To pozor, to byla prakticky první věc, kterou nám paní řekla potom, co nás pozvala k sobě ke stolu. Nás to samozřejmě nesmírně potěšilo. Co vám budu povídat, tyhle momenty jsou právě na objevování nových míst ty nejlepší ♥.

Zároveň mi poradila, co si dát, jelikož jsem měla jen menší oběd. Neváhala jsem a objednala jsem si bruschettu s rajčaty, bazalkou, parmazánem a medovo-hořčičným přelivem. 



K pití jsme si dala malinovo-borůvkovou limonádu, která měla krásnou barvu.


Upřímně vám řeknu, že to bylo něco neskutečnýho! Hned bych si to dala znovu. A znovu :D.

Když mi slehlo, přišel na řadu dezert! Nakonec to vyhrál arašídový dortík se slaným karamelem. Myslím, že ani nemusím nic říkat ♥. K tomu latte se sojovým mlékem a moje sladká stránka byla spokojená do konce dne.




Ann + dortík = láska ♥

Po kávě jsme se šli projít a podívat se na zbylé památky.




Bazilika svatého Štěpána





Řetězový most


Budínský hrad


Dunaj


Na závěr fotka, která se mi líbí snad ze všeho nejvíc ♥

Poslední den nás už čekalo jenom balení a dlouhá cesta domů. Vydali jsme se vlakem o dvě hodiny dřív, abychom nepřijeli domů tak pozdě, ale někdo nahlásil bomby ve všech mezinárodních vlacích, čili jsme měli tři hodiny zpoždění. No, bylo to zajímavé, ale už bych to znovu zažít nemusela :D. Důležité je, že všechno dobře dopadlo.

.
.
.

Na závěr musím říct, že bych toho měla k Budapešti ještě hodně co říct a to i přesto, že jsme tam byli tak krátce. Je to nádherné místo a pokud budete mít příležitost ho navštívit. neváhejte. Ještě jednou přidávám odkaz na AIRBNB, přes které můžete najít levné ubytování po celém světě, tak se nebojte a zkuste to! 

A já slibuji sama sobě, že začnu víc cestovat a tím objevovat i sama sebe ♥.

Doufám, že se vám tenhle trochu delší cestovní článek se spoustou 
fotek líbil a budu se těšit u dalšího z cest!

S láskou,

Ann. ♥
SHARE:

8 komentářů

  1. Skvělý článek, opět jsem zavzpomínala na svou návštěvu v Budapešti, je to opravdu krásné město! :)

    OdpovědětVymazat
  2. To muselo být skvělý! *-* Fotky vypadají nádherně a stejně tak ty, hands down.
    (Jo, je to cringey. :/ Hrozná škoda, že to nejde smazat a postnout bez toho. :D )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé Baru, děkuju! ♥ vážím si tvého komentáře a rozumím ti :D:)

      Vymazat
  3. Krása! Krása! :) ty fotky a to vaše ubytování je naprosto perfektní :)

    OdpovědětVymazat
  4. Do Budapešte chcem ísť aj ja, láka ma už veľmi dlho :)

    OdpovědětVymazat

Blogger Template by pipdig