12. 6. 2017

Čokoládové košíčky s oříškovým máslem


Hledáte dezert, který uspokojí vaše chuťové pohárky, ale zároveň je rychlý a jednoduchý na přípravu? Tak to jste tu správně!

Možná už jste o "peanut butter cups" slyšeli. Jsou to domácí čokoládové košíčky plněné zpravidla arašídovým máslem. Samozřejmě domácí být nemusí, co třeba takové Reese's (které jsem osobně ještě neměla. Dají se dělat na mnoho způsobů podle vaší fantazie.



SUROVINY

Vysokoprocentní čokoláda (70% +)
Arašídové nebo jiné oříškové máslo
Popřípadě kokosový olej

Papírové košíčky

MNOŽSTVÍ DLE VAŠÍ PREFERENCE

POSTUP

Jako první si připravíme plech, který vyložíme papírovými košíčky.
Poté si rozehřejeme čokoládu (buď v mikrovlnce nebo ve vodní lázni). Do mikrovlnky dám čokoládu jen na chvíli, aby se zahřála, ale nezkazila a poté už ji jen rozmíchávám v zahřáté nádobce.
Když je čokoláda dost tekutá, můžeme jí plnit na dno košíčků. Dáváme trochu vyšší vsrtvu, cca 2-3 lžičky.


Poté jsem dělala vrstvu s kokosovým olejem a Blendeou, přičemž jsem si tyto dvě věci pouze smíchala dohromady a dala je čokoládovou vrstvu vespod. Tu necháme chvilku ztuhnout, nebo pokud chcete, můžete ji dát na chvíli zmrazit.

Tento krok můžete zcela vynechat.

Co je to Blendea se dozvíte ZDE


Na vrstvu s kokosovým olejem jsem opatrně přidala cca 2 lžičky arašídového másla. 


Na závěr jsem opět rozpustila čokoládu a zalila jí košíčky tak, aby se vše skrylo. Na vrch jsem jí ještě posypala Blendeou, ale nemusíte dávat nic :). 


Košíčky vložíme do mrazáku a necháme je ztuhnout minimálně 3 hodiny.

Když jsou hotové, měly by jít krásně od košíčků oddělat. Při pokojové teplotě rychle tají, takže je klidně udržujte v mrazáku a choďte si pro ně po jednom :).

Dobrou chuť! ♥


SHARE:

2 komentáře

  1. Reeses jsou výborné a domácí ještě více. Taky je dělávám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemusí nám být líto, že se u nás normálně neprodávaj :D a možná asi dobře :)

      Vymazat

Blogger Template by pipdig