13. 5. 2017

IIFYM & NHD výzva /2/

Když už něco tvořím (píšu), snažíme tomu věnovat všechen svůj čas a myšlenky v danou chvíli a jsem schopná nad tím strávit klidně několik hodin. Potom ale přichází ten fakt, že už je čtvrtý týden mojí výzvy a já teprve píšu report ze druhého týdne :D. Každopádně to vidím tak, že tomu radši dám čas, který si to zaslouží, než aby to byl uspěchaný článek o deseti větách a pár obrázcích. Bohužel to tak někteří praktikují klasicky. Já se zkrátka snažím napsat vše, co mám na srdci, a že toho většinou je :).



Dnes se podíváme na to, jak probíhal můj druhý týden NHD Výzvy, počítání maker a pravidelných tréninků. Pokud jste na můj blog narazili poprvé, tak vás tu moc vítám a doporučuju si před tímto článkem projít jeho první část, a to report z 1. Týdne, kde najdete všechny informace jak ohledně NHD výzvy samotné, tak i o IIFYM. Odkaz na něj ZDE.

Momentálně jsem sice už ve 4. týdnu (né těhotenství, ale výzvy :D), ale poctivě si dělám poznámky, poznatky a hlavně fotky z každého týdne, takže se pokusím úplně neopakovat. Dost věcí, hlavně obecných, jsem už probrala v prvním článku a dneska se chci do toho dostat více osobněji, napsat vám něco o trénincích a hlavně jak už je u mě zvykem, podělit se zase o nějakou tu inspiraci na jídla.


Musím říct, že jsem nečekala, jak hladce mi půjde dodržovat strava. Myslím to v tom smyslu počítání maker. Snažím se víceméně jíst nějak zdravěji stále, ale co se týče makroživin, nikdy se mi nepodařilo plnit mé stanovené cíle. Tentokrát se dostávám na hodnoty 97%-100% úplně s přehledem, a to dokonce i u bílkovin, s kterými jsem vždy měla problém. Jen tak pro představu, mám momentálně 130g bílkovin, ale ostatní makra a kalorie tu psát nebudu, protože to mám přizpůsobeno své osobě a tréninkům, tudíž bych nechtěla, aby si to na sebe někdo aplikoval.

Snažila jsem se vymýšlet i nějaká nová jídla, aby se mi nic nepřejedlo. Je ale pravda, že jsem bývala tento týden přes den dost ve škole, čili jsem si sebou vzala například jen dvě jídla a zbytek maker jsem si nechala na večer, protože mi to tak zkrátka i víc vyhovuje. Nemám ráda takový ten pocit plného břicha, když jsem ve škole a musím se soustředit na učení. Je totiž fakt, že vás trávení jídla unavuje a opravdu je i znát, jaké jídlo sníte.

Do tréninků jsem se pomalu začala dostávat, nejvíce mě baví ta pravidelnost a vytříbenost. Možná jsem to psala už v prvním článku, ale ještě to tu zopakuji. Mám tréninkový plán, při čemž cvičím čtyřikrát v týdnu, převážně silově a každý z tréninků je jiný, což je prostě boží. Dále si k tomu už můžu přidat jiné aktivity nebo kardio podle mého uvážení. Musím se přiznat, že na kardio úplně tak nemám čas, i když bych se mu ráda věnovala víc. Většinou přijdu do fitka, zahřeju se, odjedu si tréninku, protáhnu se a běžím domů.

Tréninky jsou zatím full-body a je to vážně sranda. Přijde mi, že většina cviků zabírá ale hlavně zadek a to mě baví ještě víc. Pokud sledujete Blaničku na INSTA, tak určitě víte, že razí hastag #misedínka a vymýšlí spoustu skutečných i neskutečných cviků a kombinací, aby to bylo ještě víc účinější a pořádně to pálilo :D. Myslím, že lepšího člověka jsem si nad sebou nemohla přát :).

Zbytek si ale nechám do dalšího článku a teď přijdou nějaké ty ukázky jídel :)


Proteinová tofu pizza s tvarohem, ovocem a čokoládou - RECEPT


Špaldové farfalle, bazalkové pesto, krůtí maso (oběd)


Proteinový čokoládový mug cake s tvarohem a spoustou ovoce


Opět proteinový mug cake, tentokrát vanilkový, s tvarohem, ovocem a zero karamelovým sirupem



Tento týden jsme zašli se spolužáky z jednoho týmového projektu na sushi :)
A bylo to naprosto super! Navíc to jde započítat zcela jednoduše, tak se nebojte jedení venku!


Proteinové těstoviny ze zelené sóji, krůtí maso, fazolky, paprika (koření)


Tofu čína s rýží, na kterou brzy přidám recept :)


Nejlepší proteinový banánový chlebík - RECEPT


Vypadá to fakt děsivě a ani jsem to sem nechtěla dávat, ale jsou to tofu lívance s tvarohem přelité horkými jahodami doslazené FlavDrops v příchuti bílá čokoláda, bylo to boží ♥


Špaldové farfalle s lahůdkovým tofu, bazalkovým pestem a cuketou



Batátové hranolky, žampiony plněné hummusem se sušenými rajčaty a bazalkou + kuřecí nugetky ve vajíčku a conrflakes (sobotní obědo - večeře :D)


A na závěr pohanková kaše - uvařená pohanka, rozmačkaný banán, protein, ovoce, mix Forever Beautiful z Raw life a lžička másla z meruňkových pecek, který je prostě skvělý ♥

.
.
.

Doufám, že se vám článek líbil a budu se na váš těšit u shrnutí z dalšího týdne! :)

S láskou,

Ann ♥
SHARE:

2 komentáře

  1. Takových dobrot! :)
    Je super, že výzva jde tak dobře :) S Blankou to musí být vážně super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cítím se trapně, že na ty komentáře odpovídám takhle se zpožděním, ale moc děkuju, že jsi tu všude se mnou :)) ♥
      Jo a s Bláňou to bylo boží!

      Vymazat

Blogger Template by pipdig