19. 3. 2017

What's on my phone?


V dnešní době už má chytrý telefon skoro každý. Stalo se to součástí našeho každodenního života a trávíme na něm spoustu času. V dnešním článku bych vám tedy ráda představila, co se nachází v mém telefonu a jaké aplikace ráda používám. Protože, co si budeme povídat, s SMS zprávami určitě nestrávíme tolik času, jako právě na těch aplikacích. 


Mám iPhone 5s, čili se aplikace týkají především AppStoru, ale vsadím se, že většina bude dostupná i na telefony s Androidem.


Začneme od začátku. Aplikace jako jsou Google Maps, Facebook či Messenger tu dopodrobna zmiňovat nebudu. Dále mám v telefonu další důležité aplikace a vyzdvihnu ještě překladač od Google, který sem tam používám a rozhodně se hodí. A Instagram je pro mě už tak nějak denní chléb (v mém případě by bylo vhodnější přirovnání - lívance :D).


Na další stránce už je to trochu zajímavější.

Dreamdays
V téhle aplikaci si můžete ukládat důležité dny a události. Vidíte, kolik dní vám do nich ještě zbývá nebo naopak, kolik od nich uteklo. Taky si můžete nastavit upozornění a různé vychytávky. K dispozici je neplacená verze, ale já jsem si po čase pořídila tu placenou, protože mi vadily reklamy a zároveň jsem chtěla tuhle aplikace podpořit. Myslím, že stála kolem 1€. Mám tam uložené například výročí s přítelem (k dnešnímu dni je to krásných 1864 dní ♥), jak dlouho užívám chlorellu, kolik zbývá dní do konce školy (to je důležitý) nebo třeba do Vánoc. 

Vinted
Většina slečen stránku Vinted bude znát. Je to portál, kde můžete prodávat svoje oblečení, boty a doplňky. A jelikož je to v mém zájmu (i když už mám doma asi rok oblečení, který tam chci přidat a nedaří se mi to :D), tak je fajn mít i aplikaci v telefonu, přes kterou mohu pohotově odpovídat na zprávy a ihned posílat fotky.

Spotify
Dlouho jsem se téhle aplikaci vyhýbala. Koukala na mě ze všech stran a mě bylo prostě líto dávat za ní každý měsíc peníze, když si ty písničky můžu stáhnout. ALE, můj telefon má paměť jenom 16GB a s množstvím fotek, které v něm mám, pak na písničky moc místa nezbývá. Jelikož si taky málokdy najdu čas na stahování, aktualizovat to moc nestíhám.
Další věc krom peněz byla ta, že je to online aplikace, tudíž na ní člověk, pokud je někde na cestě, musí využít data. To jsem ale ještě nevěděla, že si v ní písničky můžete i stáhnout a pak je poslouchat offline. 

Někdy kolem prosince Spotify nabídla akci s třemi měsíci placené verze za 0,99€. Rozhodování nebylo moc dlouhé a šla jsem do toho. Momentálně bez téhle aplikace nedám už asi ani ránu a líbí se mi, že při každé činnosti můžu poslouchat jinej playlist a nemusím se pořád zabývat tím, si písničky stahovat a přetahovat skrz iTunes do telefonu. Tahle akce mi už ale bohužel vyprchala a nyní mě to stojí 5,99€ za měsíc, což je dost, ale myslím, že se mi to vyplatí. Navíc jsem zjistila, že si ji mohu otevřít i v prohlížeči na počítači, takže mám svoje uložené playlisty k dispozici prakticky všude.

Shazam
Určitě znáte ten pocit, když třeba jedete v autě, nebo jste někde v obchodě a slyšíte hrát písničku, která se vám líbí, ale nevíte, od koho je. Tak přesně na to tu je Shazam. Naposlouchá vám song, v databázi ho okamžitě vyhledá a zpravidla v rozmezí desítek vteřin víte, jak se jmenuje. A kdybyste si chtěli rovnou zazpívat, tak se u většiny nachází i text. 

WhatsApp
Ten asi také budete většina znát. Bezplatná aplikace, přes kterou si můžete skrz mobilní připojení posílat zprávy, volat si, nahrávat vzkazy nebo rovnou vést videohovory. Zrovna včera jsem si tři hodiny volala s kamarádkou v Londýně, která potřebovala pomoct s věcmi na blog, čili bylo super, že jsem to měla na mobilu a mohla jsem zároveň v klidu pracovat na počítači.


VSCO
Tohle byla jedna z mých prvních "grafických"? aplikací. Naprosto jsem si zamilovala její filtry a přiznám se, že už jsem si nějaké i dokoupila (které stejně nepoužívám, že jo :D). Najdete tam i klasické nastavení jasu, kontrastu, sytosti, ostrosti a podobně. Pro takovou tu základní úpravu fotek rozhodně doporučuju.

PicFx
Aplikace, kterou jsem vyzkoušela pouze párkrát. Nabízí různé vrstvy (efekty, filtry), které si dáváte na fotku, upravujete jejich intenzitu a vrstvíte je. Pokud to použijete lehce, tak to může být na fotce i hezké, ale už je to taková další, řekla bych až zbytečná, úprava navíc.

InstaSize
Pamatujete dobu, kdy nešly dávat na Instagram jiné fotky, než ve formátu 1:1? Tak právě v tu dobu mě zachraňovala tahle aplikace, která vám z každé fotky ten formát udělá. Dále v ní najdete i různé filtry a základní úpravy (kontrast, jas).

Layout
Pomocník na různé koláže všeho druhu. Je to aplikace, která je pod Instagramem, tudíž je to všechno ve formátu 1:1, který jsem zmiňovala výše. Já jí používám když dělám svoje měsíční FOOD in pictures články :). Je to rychlý a jednoduchý.

Aviary
Upřímně si nemůžu vzpomenout, proč jsem si tuhle aplikaci stahovala, ale je to zkrátka další foto editor. Nachází se v ní opět filtry, brushe, různé dokrášlování a já osobně jsem jí občas používala na bělení pozadí, což je teda vážně piplání.

musical.ly
Pokud vám něco říká Dubsmash, takhle tohle je jeho obdoba. Máte svůj profil, kam nahrávát svoje "lipsync" videa, což znamená, že máte hudbu právě z té aplikace, ale vypadá to, jako by jste zpívali vy. Vsadím se, že jste to již někde zahlédli, ať už na Facebooku, nebo na Instagramu. Občas tam nějaké to video přidám, když mám čas a chuť, tak mě můžete sledovat :).
Jsem tam stejně, jako na instagramu - anna_sco

Snapseed
V téhle aplikaci najdete zase spoustu nástrojů na zlepšení fotek. Opět jsem jí použila jen párkrát, také na bělení pozadí, ale určitě se tam dá s fotkou hezky vyhrát.

ColorStory
Tímto se omlouvám, ale tuhle aplikaci jsem snad ještě ani neotevřela. Každopádně další z foto editorů a vím, že jsem jí u někoho zahlédla a právě na ten popud jí stáhla.


Zdraví
Další nástroj, který toho nabízí opravdu spoustu. Já se do ní jen dívám, když chci zjistit, kolik jsem v daný den ušla kroků, ale je tam toho mnohem víc.

Nike+
Má oblíbená aplikace na běhání. Je jednoduchá, přehledná, většinou i funkční. Můžete si i přidávat přátele a vzájemně se motivovat v tom, kdo kolik uběhne. Používám jí už přes tři roky.

M. Cycles
Opět jedna aplikace pro slečny, která je šikovná, pokud si chcete hlídat svůj ženský cyklus. Zaznamenávám si tam svoje dny a taky, kdy beru prášky. Navíc funguje jako klasický kalendář. 

Moment
Pro mě v poslední době jedna z nejdůležitějších aplikací. Tahle šikovná věc vám měří, jak dlouho trávíte na svém telefonu. Také zaznamenává každé jeho odemknutí, tudíž uvnitř přesně vidíte, kdy a kolik minut jste na telefonu byli. Musím uznat, že to ze začátku bylo dost frustrující :D (oprava, stále je to frustrující). Mám díky tomu ale přehled a chci ten čas strávený na sociálních sítích a podobně trochu redukovat. V základní verzi je bezplatná, takže rozhodně doporučuju stáhnout, pokud chcete vědět, jak na tom s telefonem jste. Musíte jí ale nechat spuštěnou na pozadí.


Na závěr se vám chci omluvit za enormní použití slova "aplikace", ale bohužel to tolikrát nahradit nešlo. Věřím, že to pochopíte. A pokud se vám líbí tenhle mramorový kalendář, určitě se podívejte na insta profil k dvou kamarádkám z @made_designostrava, u kterých najdete spoustu nádherných bytových doplňků. Já jsem měla to štěstí ulovit právě tenhle kalendář, ale už si brousím zuby na něco dalšího. Komunikace s nimi je taky na skvělé úrovni a jsou moc milé, takže se nebojte jim napsat :).

Určitě mi dejte vědět, jestli máte i vy nějaký tip na super aplikaci! A taky, jestli už nějakou z těch, co jsem tady uvedla, používáte :). Budu se moc těšit.

Mějte krásný zbytek víkendu ♥
Ann.
SHARE:

8 komentářů

  1. Fajn článek, většinu znám, ale i tak se to hodí, díky za tipy... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :) V tom případě jsi v tomhle určitě zběhlá :D

      Vymazat
  2. Já mám místo Dreamdays "Big day lite" a místo Shazamu "SoundHound" :D na fotky mám akorát vsco, stáhla jsem si v historii mého života asi dvě jiný a nakoenc vždy smazala, protože jsem je nepoužívala. A moment mám, ale radši ho neotevírám, je to k breku :D
    www.linheart.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. VSCO je super a MOMENT... :D:D jak píšeš, je to k breku no :D ale potom, co jsem zjistila, kolik času na tom telefonu trávím, je tam vidět slušnej progres a opravdu tam trávím čím dál tím méně času :)

      Vymazat
  3. Super aplikace! Nejvíc mě zaujala ta naměření, kolikrát telefon otevřeš a tak :D TO bych si měla pro info stahnout a třeba to trochu zmenší mou závislost na odemykání telefonu, když jsem nervozní :D
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, rozhodně stáhni, protože mě to moc pomohlo! :) Opravdu jsem viditelně omezila používání mobilu a je to super vědět :)

      Vymazat
  4. Spoustu aplikací mám v mobilu taky a na VSCO nedám dopustit! I Kylie Jenner v ní upravuje tak haló!? Tu už nikdy neodinstaluju! :D ♥
    Super článek! :) ♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. VSCO je skvělá nu :) tak vidíš, to jsem ani nevěděla :D ale používá jí opravdu většina lidí, co znám a vím, že se orientují na fotky :)
      Děkuju! ♥

      Vymazat

Blogger Template by pipdig