11. 3. 2017

Proteinové kuličky s arašídovým máslem


Už opravdu hodně dlouho jsem měla v plánu pustit se do takzvaných energy kuliček, jelikož je to prostě skvělá svačinka. Otázka ale byla, co všechno do nich dát. Tak jsem tam dala všechno :D. Jsou vegan, obsahují superfood potraviny a dokonce jsou i chutné!


Původně jsem si myslela, že budou chutnat jenom mě. Donesla jsem je tedy kamarádovi na ochutnávku. Ten samozřejmě zdravé věci moc nemusí, ale překvapivě mu moc chutnaly! :) Teda, pokud mi nelhal, ale doufejme, že ne :D. Můžete kuličky zkusit a přesvědčit se sami. Příprava je jednoduchá a poměrně i rychlá :).


INGREDIENCE

15 datlí
1 velká lžíce kokosového oleje
špetka soli
voda

2 velké lžíce 100% arašídového másla
2 lžičky prášku z macy
2 lžíce rostlinného proteinu
10 lžic ovesných vloček
1 lžíce agáve sirupu/jiné sladilo
2 čtverečky 80-90% čokolády

POSTUP

Jako první si dáme vypeckované datle do misky a zalijeme horkou vodou. Necháme +- 30 změknout. Poté slijeme vodu a datle dáme do mixéru společně s olejem a špetkou soli. Mixujeme do hladka a pokud je potřeba, přilíváme vodu (to platí i v dalším postupu při mixování).

Když máme hotovu hladkou směs, přidáme k ní do mixéru arašídové máslo, macu, Skinny protein mix, lžíci agáve sirupu nebo jiné sladilo (nemusí být, ale není díky tomu cítit chuť proteinu) a arašídové máslo. Opět bude potřebovat  dolít trochu vody. Když nám vznikne tužší hladká hmota, přendáme ji z mixéru do misky. Přidáme vločky (klasické velké, ne jemné), na malé kousky nakrájenou čokoládu a mícháme, dokud se vše nespojí. Směs by měla být tužší a sušší, aby šly kuličky v rukách dobře tvarovat a moc se nelepily. Pokud je potřeba, dejte jí před tvořením ještě na chvíli zchladit do lednice. 

Poté už jen oddělujeme a koulíme. Následně kuličky obalíme v kakau, kokosu nebo v čemkoli chcete. Množství vyjde na cca 13 menších kuliček. Když máme hotovo, dáme je na pár hodin do lednice, aby hezky ztuhly. 


Dobrou chuť! :)
SHARE:

10 komentářů

  1. Skvelý článok, opäť, ako vždy. :))
    Veľmi rada si prečítam každý tvoj nový príspevok, čím ďalej tým zaujímavejšie články.:)

    Môj BLOG-KLIK¦

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to je tak nádhernej komentář :) jsem docela ostuda, když na něj odepisuju až teď, ale moc si toho vážím, děkuju!

      Vymazat
  2. Jak už jsem psala na ig, vypadají luxusně! A jelikož jsem teď začala být fakt velký milovník takových dobrot, byla bych nejradši, aby se ty kuličky z tvých fotek objevily přede mnou :D A ten Maca prášek mě hodně táhne, tak si ho možná taky objednám :) Super recept! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju děkuju! :))
      Vidíš to, o tři měsíce déle (skoro o čtyři tedy) a maca prášek je u tebe! :D Tak snad ti bude vyhovovat :) ale koukala jsem, že nejdřív si psala, že divný a pak, že dobrý, tak jsem ráda :)

      Vymazat
  3. Teda, Aničko, vypadají skvěle. :) Určitě někdy vyzkouším. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadají úžasně! Jsi moc šikovná! ♥♥♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Blogger Template by pipdig