26. 3. 2017

Fazolové proteinové brownies s tofu krémem


Fazolové brownies dlouho patřilo na můj seznam jídel, které chci vyzkoušet. Většinou u mě na tyhle věci přijde čas až v tu chvíli, kdy mám nějakou z ingrediencí doma a je potřeba zdělat. V tomhle případě to byly právě červené fazole. Zároveň jsem si chtěla zpříjemnit nedělní ráno a měla jsem chuť na něco nevšedního. Zapojila jsem tedy všechno, co šlo a vymyslela tenhle super jednoduchý receptík na vláčné a slaďoučké brownies, které je bez cukru, bez laktózy a hlavně, můžete si ho dopřát bez výčitek. Hotové ho máte do 15 minut i s přípravou, protože se dělá v mikrovlnce. 
Pokud byste chtěli VEGAN verzi, akorát vynechte či nahraďte vejce :).




Ingredience

100g červených fazolí (z plechovky)
20g špaldové celozrnné mouky (lze nahradit proteinem)
15g čokoládového proteinu 
2 lžičky kakaa
40g jablečného neslazeného pyré
10g oleje z vlašských oříšků (nebo jiný, př. kokosový)
1 vejce
1 lžička kypřícího prášku
1 lžička koření medový perníček nebo skořice (dle chuti)
40ml rostlinného mléka (dle potřeby)
Sladidlo 


Postup

Fazole jsem použila z plechovky, tudíž jsem si je nejdříve pořádně propláchla od slaného nálevu. Vložila jsem je do mixéru a postupně jsem přidala všechny ostatní ingredience. Sladilo můžete použít jaké chcete, já jsem přidala Stéviové kapičky, ale můžete dát třeba Flavdrops, agáve sirup, med nebo klidně i třtinový cukr (potom už ale nemohu tvrdit, že je brownies bez přidaného cukru :D). Těsto by mělo být řidší, takže pokud se vám zdá málo, klidně přilijte trochu více mléka. Všechno umixujeme v hladkou hmotu. Poté si vyberte dózu nebo silikonovou formu, která zvládne pobyt v mikrovlnné troubě. Já jsem doma našla kulatou dózu, v které si normálně nosím jídlo sebou. Těsto do ní vlijete a pak už jen vložte do mikrovlnky, kde brownies nechte "péct" +- 5 minut. To si hlídejte, záleží na tom, jaký máte nastavený výkon.

Mezitím už jen stačí připravit topping. Měla jsem v lednici rozdělané hedvábné tofu, čili jsem se rozhodla pro to. Umixovala jsem přibližně 130g tofu s jednou lžící kokosového oleje a opět se stéviovými kapkami. Můžete ale přidat například moučkový cukr, který krém udělá krásně jemný a sladký. A pokud si ho dáte v malém množství, tak vám to rozhodně neublíží. Mezitím se mi dopekl dortík. To, že je dostatečně upečený jsem poznala dle toho, že se odlepil od stran dózy a byl krásně vcelku. Přendala jsem ho na talíř, nechala chviličku vychladnout a přelila ho vytvořeným krémem. Můžete si na něj dát ale třeba jen bílý či ovocný jogurt, tvaroh, marmeládu, nebo cokoli jiného. Fantazii se meze nekladou. Nakonec jsem ho dozdobila ovocem a ořechy.

Myslím, že by se z toho daly udělat 2 porce, ale já jsem to jako brunch zvládla celé :D. Tak záleží na vás, jací jste jedlíci :). 

Dobrou chuť! ♥


SHARE:

8 komentářů

  1. Nenee... :O Tak to je geniální! :D Na mugcaku ujíždím, ale brownies z fazolí z mikrovlnky mě teda nenapalo. Jen co přijedu domů, zkouším! <3
    Nikol (www.readeatandlive.blogspot.cz)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá a zní skvěle!!! Fazole mám ráda i samotné, takže v kombinaci s brownies...no musím vyzkoušet!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :) Rozhodně, pak dej vědět, jak ti to chutná :)

      Vymazat
  3. Oh můj bože ty vypadají úžasně! rozhodně někdy zkusím :)

    -A- from thatismylifeandblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. To! Vypadá! DO KO NA LE!!! Bože! Mám na to takovou chuť! ♥♥♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Blogger Template by pipdig