27. 2. 2017

Winter skin care

Jelikož se nám zima už pomalu chýlí ke konci, je pravý čas na to, abych se podělila o to, co mi pomáhá na mou chladem namáhanou pokožku. Není toho moc, jelikož přes tuhle péči nejsem nějaký specialista, ale myslím si, že některé tipy stojí za to.

Moje pleť je suchá tak nějak přes celý rok, takže většinu produktů používám i normálně. Dříve jsem si na tom nedávala tolik záležet, protože nemám ráda ten pocit, když se namažete krémem :D. Snažím se na to ale myslet čím dál víc a své pokožce dávat tolik péče, kolik potřebuje.




Balea / Tělový krém  / Vanilka & Kokos
Purity Vision / Bambucké máslo
Balea / Tělové máslo / Kakao
Dermacol / SOS Repair / Krém na ruce
Baby Lips / Balzám
Oriflame Zázračný kelímek
Balea / Golden Glamour / Krém na ruce


Purity Vision / Bambucké máslo

Tohle je jeden z největších zázraků, co jsem objevila! Střídám ho na noc s nočním krémem na pleť a když jsem celý den doma, tak si ho dávám i po ránu. Je to nejlepší věc, která funguje na moji suchou pleť. Dříve se mi hodně tvořila suchá místa a loupala se mi kůže, ale bambucké máslo je na tohle prostě lék. Pleť je po něm vyhlazená, hebká, hydratovaná a pomáhá i na AKNÉ. 
Nanášejte si ho ale dřív, než jdete spát, nejlépe třeba půl - jednu hodinu předem, aby se stihlo dobře vstřebat a vy jste se nepřilepili obličejem do polštáře. 


Baby Lips Balzám

Tenhle balzám je pro mě must have. Je čirý a zároveň tak krásně jemný. Většina balzámů mi nesedí z toho důvodu, že jsou moc tuhé a na rtech vám toho moc nezůstane. Tenhle je ale krásně hydratuje a ještě má SPF. Vyzkoušela jsem třeba i EOS, ale s tímhle jsem mnohem víc spokojená.

Dermacol / SOS Repair / Krém na ruce

SOS Repair krém mi přijde spíš jako takové máslo na ruce. Je opravdu hutný, ale rychle se vstřebává a regeneruje povrch pokožky. Ruce po něm máte krásně hebké a obsahuje panthenol, který pokožku zklidňuje. Do zimních měsíců je to naprostá ideálka a za mě je to nejlepší cenově dostupný krém na ruce z drogerie. 


Balea / Tělový krém  / Vanilka & Kokos

Za málo peněz hodně parády. Asi tak bych definovala všechny produkty od Baley, co jsem doposud vyzkoušela. Tenhle krém nádherně voní, lehce se roztírá a hlavně, co je pro mě nejdůležitější, rychle se vstřebává. Navíc vám vydrží pěkně dlouho. 

Balea / Tělové máslo / Kakao

Jelikož je máslo dělané pro suchou pokožku, tak je samozřejmě o dost tužší, než třeba krém výše. Voní po kakau opravdu intenzivně, což mně osobně úplně nesedí, raději mám tu jemnou vůni tělového mléka po kokosu a vanilce. Co ale můžu slíbit je to, že dobře hydratuje. Vstřebává se déle, tudíž je opět lepší se s ní namazat o nějakou dobu dříve, než jdete spát. 

Balea / Golden Glamour / Krém na ruce

Upřímně mohu říct, že tenhle krém jsem si koupila v první řadě kvůli vzhledu lahvičky, která mi ladí do pokoje. Jak už je ale u Baley zvykem, ani tenhle krém nezklamal. Krásně ruce zjemní a hydratuje. Akorát je potřeba si ho dávat častěji, jelikož je spíš lehčí. Moc hezky voní. Oceňuju na něm především to, že to není klasický krém v tubě, ale má pumpičku, tudíž to dost usnadňuje nanášení a dáte si přesně takové množství, které potřebujete. Nevím, jestli se to stává jen mně, ale z krémů z tuby mi vyprskne vždycky tak 3x víc krému, než jsem původně chtěla :D.



Oriflame Zázračný kelímek

Je dost pravděpodobné, že už jste o "zázračném kelímku" slyšeli. A pokud ne, dovolte mi ho ve zkratce představit. Je to takový malý univerzální zázrak. Dá se používat opravdu skoro na všechno. Na stránkách Oriflame u něj najdete napsáno toto:

Oblíbený přípravek s obsahem včelího vosku je ideální k ošetření popraskaných rtů, loktů, nehtových lůžek či jakýchkoliv suchých, hrubých a zanícených partií. 

Pokud mám nějaký problém, ať už jsou to popraskané rty, nebo třeba puchýře po cvičení, mamky věta, kterou vždycky uslyším bude: "Dej si na to zázračný kelímek" :D. 
Ale ono to opravdu funguje. Jediné, za co bych mu strhla body dolů, je celkem nepraktické balení. Je fajn, že si ho můžete brát všude s sebou, jelikož je malé, ale strkat do něj prsty je v celku nehygienické. Navíc si tam pak zanášíte další bakterie. A pokud tohle čte třeba někdo z Oriflamu, máte tady návrh na zlepšení, vymyslet šikovnější balení :D.

.
.
.

A co používáte v zimě vy? Budu ráda za jakékoli nové tipy a triky :)
Mějte se hezky a děkuji vám za přečtení ♥

Ann.
SHARE:

13 komentářů

  1. Také trpím na suchou kůži :/ Takže krémy mám úplně všude. Vcelku používám všechny, které mi voní - ale teda ne všechny jsou na mě účinné. A zázračný kelímky miluju a hlavně jsou snad nesmrtelný :D Ale máš pravdu s tím trochu nepraktickým balením.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jich mám taky nespočet, ale sedí mi jich opravdu jen pár :) a jak říkáš, také mi musí vonět :). Přesně! Pamatuju si ho vlastně už z dětsví :D jojo, to balení by měli nějak vymakat. Ale zase když vydrží dlouho, i když je malé, to musím uznat.

      Vymazat
  2. Ja potrebujem v zime asi 100krát viac starostlivosti o pokožku ako v lete, lebo je extrémne suchá. Z tvojich produktov som vyskúšala len baby lips, ktorý je za mňa asbolútny prepadák. A hojivý zázrak od Oriflame je skvelý :) Momentálne používam čokoládu a ružu :)
    World of Nicol | Narodeninová GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, já také :/.
      Opravdu? Oo Tak to je zajímavý, že mě opravdu sedl a nic mi tak rty nehydratuje, kromě tedy bambuckého másla.
      Jé, ve slovenštině to zní líp :D já ten čokoládový teda nemůžu cítit, to už je na mě zase moc silná vůně. Úplně nejradši mám ten základní, růžový :)

      Vymazat
  3. Bambucké maslo je top a keď ho na večer spojím s arganovým olejom, tak ráno mám neskutočne jemnú pleť. Od purity vision som ho ešte neskúšala, ke´d miniem moje, tak určite kúpim :)

    Lavandula Diary

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pro ten jsem si právě šla do DM! Ale měli ho vyprodaný, takže jsem si místo toho koupila to bambucké máslo :D ale ten olejíček chci vyzkoušet taky :)
      Já se teda v těch značkách tohoto nevyznám, ale je pro mě super dostupné, že je právě v DM :)

      Vymazat
  4. Produkty od Baley miluju. :) Ráda používám i jejich šampóny. Teď jsem si koupila nějakou masku na vlasy, tak jsem na ni zvědavá. Jinak zázračný kelímek taky často objednávám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně :) ty produkty na vlasy stojí pár korun a vyrovnají se kde jakým :) já mám od nich nejradši na vlasy suchý šampón pro hnědé vlasy. I když mám doma i Batiste, tak tenhle je o polovinu levnější a není mi tolik líto ho používat :D

      Vymazat
  5. Na rty jednoznačně vazelína nebo Carmex. Ty spraví opravdu všechno a navíc na rtech příjemně pálí! :D Na obličej používám hutný krém od Mixy. To je takový můj "zázračný kelímek". :D A na ruce používám klasiku od Dermacolu, hlavně kvůli jejich krásné vůni! ♥
    Krásný článek! ♥
    S láskou
    ♥JORIES♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo, vazelína je super! Hlavně na ruce :D ale ten pálivý efekt moc árda nemám.
      Děkuju za tip, poslala bys mi prosím tě, jaký to přesně je? :)
      A Dermacol je super :)
      Moc moc děkuju ♥

      Vymazat
    2. Mixa-Oil based rich cream, Extreme nutrition. Je s pupálkovým olejem a má za úkol pleť hlavně vyživovat. Mám ho fakt rádá, ale může sedět mně a tobě ne. :/ Každému prostě sedí něco jiného. :/

      Vymazat
    3. Moc děkuju :) jojo, s tím určitě souhlasím, ale kdyžtak ho vyzkouším :)

      Vymazat

Blogger Template by pipdig