5. 2. 2017

Vanilkovo-skořicové francouzské toasty

Původně jsem tenhle recept ani nechtěla sepisovat, protože je tak mega jednoduchý, že by stačil na tři věty, ale dost lidí se mi na něj ozvalo, tak jsem si řekla, že ho sem tedy rovnou sepíšu :). 
Francouzské toasty u mě měly premiéru! Měla jsem je v plánu udělat už minimálně rok a vždycky jsem na ně nějak pozapomněla. Tentokrát jsem šla ale cíleně do obchodu pro toastový chléb a bylo jasný, že už je to nemine.


Ingredience

6-8 ks celozrnného toastového chleba
cca 1/2 sojové smetany (můžete dát mléko)
1/2 sáčku vanilkového cukru (nemusí být)
1 lžička skořice
2 vejce
špetka soli

Kokosový olej (na smažení)

Porce: Mně stačily dva toasty a se zbytkem jsem se rozdělila,
každopádně bych řekla, že tohle jsou normálně tak akorát 
dvě porce (6-8ks)


Postup

Všechny ingredience jsem přidala do širší ploché plastové misky (aby vám tam toast šel dobře obalit) a metličkou jsem všechno dohromady rozšlehala. Poté jsem si rozpálila pánev s kokosovým olejem, kam jsem ho tentokrát dala víc, než třeba pod lívance, aby se toasty dopře opekly. Když byla pánev připravená, vidličkou jsem namočila toast z jedné strany v připravené směsi a potom opatrně i z druhé strany. Nesmíte ho tam nechat moc dlouho, aby se nerozmočil, ale ani ne naopak moc málo, aby vůbec stihl nasát směs. Také zároveň záleží na druhu chleba, ale myslím, že něco kolem 3-5 vteřin z každé strany je akorát. Hned ze směsi jsem je dávala smažit na pánev

Dělají se v celku rychle, takže si je hlídejte. Z každé strany je osmažte hezky do zlatova. Když jsem měla toasty hotové, přidala jsem na ně bílý jogurt, ovoce, ještě víc skořice a trochu agávového sirupu, který ale už opravdu není potřeba.


Doufám, že bylo vše srozumitelné :) a mohu říct, že toasty opravdu stály za to!

Dobrou chuť! ♥

Ann
SHARE:

14 komentářů

  1. Ty teda vypadaji skvele! Stale nevim, co si delat za dobrutky, tohle rozhodne zkusim. :)
    Fakynn.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc děkuju! :) je to super zpestření, u mě to je to taky pořád tak nějak kaše, lívance, celozrnná pizza a zase kaše :D tak tohle budu zařazovat častěji :)

      Vymazat
  2. Zrovna dneska jsem si je dělala poprvé a ne naposled :)

    OdpovědětVymazat
  3. Francouzské tousty miluji! Dělám je už dlouho, od té doby co jsem je poprvé ochutnala v hotelu. Ty tvoje vypadají výborně v kombinaci s tím čerstvým ovocem :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, vždycky byly v nějakém tom americkém filmu při hotelové snídani :D já jsem ráda, že jsem se k nim taky konečně přiměla :) a moc děkuju, poprvé po zimě jsem si koupila jahody a byly výborné :)

      Vymazat
  4. Sakra to vypadá úžasně, to musím zkusit! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně zkus :) a pak dej vědět, jak se ti povedly :))

      Vymazat
  5. Zítra jasná snídaně 💪 Děkuji, že jsi mojí celkovou inspirací 🙏

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se na ně chystám :) já děkuju, těší mě to ♥

      Vymazat

Blogger Template by pipdig