23. 1. 2017

Seriálové tipy I.


Jestli hledáte člověka závislého na sledování všemožných seriálů, tak jste tady správně.. Za televizi jsem je vyměnila už dávno. Když mám nějaký oblíbený (viz HIMYM, GoT, TBBT), jsem schopná všechny jeho série zkouknout hned několikrát. A znovu.. a znovu... a znovu.....
Nejraději se na ně dívám v originálním znění.



Naštvané okénko:
Jestli je něco, co bytostně nesnáším, tak je to český dabing. Nemůžu jít na dabing už ani do kina a když už jdu, tak většinu času promítání nadávám a mám chuť utéct nejlépe do Narnie. Kdykoli projdu kolem obýváku, kde se mamka nebo ségra dívají na nějakej film v televizi, beru nohy na ramena. Nevím, jestli je to nějaká nemoc, ale zaprvé nesnesu to, když vím, jaký má daný herec hlas ve skutečnosti, za druhé to, když vidím, jak se jim hýbou ústa, ale v dabingu jde zvuk úplně jinak a jako poslední třešnička na dortu je to, když dají například hercovi tmavé pleti hlas, jako by byl desetiletá holka...(viz Star Wars - Rogue one, na které jsem musela jít kvůli dětem (né mým :D) po roce na dabing do kina #realproblems.

Jediné, s čím si trochu dělám starosti je, zda se to bude líbit Vám, čtenářům, jelikož tady mám většinu článků zaměřených jinak. Každopádně to ke mě patří. Mám za sebou opravdu nepřeberné množství seriálů s různými žánry. Sleduju dost z nich, které jsou mega známé, jako je například výše zmiňovaný sitcom How I Met Your Mother, ale na mém seznamu se najdou i ty o dost méně známé.

Zatím bych to viděla tak, že zkusím vydat článek jednou měsíčně, který bude obsahovat tři (čtyři?) tipy, kde bude nějaký úvod, následně stručný obsah a na závěr můj osobní názor. Určitě budu ráda, když mi dáte vědět, jak to vidíte vy, jestli je to málo, hodně, nebo akorát. Určitě chci udělat i nějaké speciály, už to úplně vidím :D. Samozřejmě jsem nevěděla, čím začít jako první, ale jdeme se podívat, co jsem vybrala.

Předem upozorňuji, že dneska tu mám spíše Mystery  / Drama / Sci-Fi.


Žánr: Drama / Thiller / Horor / Fantasy
Rok: 2016
Délka epizody: 50 - 60 min

Stranger Things... Pokud jste to neviděli, tak jste o tom určitě slyšeli. Je to seriál, který se objevil teprve minulý rok, ale už za tak krátkou dobu má neskutečný ohlas. Ráda se dívám na to, jak si stojí seriály v žebříčku oblíbenosti na ČSFD, a tento je hodnocen hned jako 23. nejlepší seriál.
Celý příběh se odehrává v roce 1980 na Long Islandu.

"Will, Mike, Dustin a Lucas jsou čtyři nejlepší přátelé ze školy, kteří spolu každodenně tráví volný čas. Jednou večer, když vše probíhá tak jako jindy, nastává nečekaný zlom. Po Willovi se po odchodu z domu jednoho z kamarádů překvapivě slehne zem. Zatímco zoufalá matka spolu se starším synem zpočátku pouze přihlížejí na kroky místního šerifa, zbytek party malých chlapců podniká pátrací akci na vlastní pěst. Samotný krok však přinese podivný výsledek. Namísto nezvěstného Willa natrefí na záhadně zamlklou dívku "beze jména". Poté se spouští sled nevysvětlitelných událostí. Záhadné telefonáty, podivná sebevražda či neustále výpadky elektřiny, spojené s různými úkazy v rodičovském domě nezvěstného chlapce, jsou však jen předzvěstí něčeho, co značně ovlivní životy lidí malého venkovského městečka."
Zdroj: ČSFD

Moje hodnocení:
Upřímně vám můžu říct, že tento příběh si mě ihned získal. Je to celé takové retro a já osobně miluju ve filmech typ hudby, co je zde, takové osmdesátkové electro (přijde mi podobná, jako ve filmu TRON). Navíc, jak už brzy poznáte, mysteriózní a sci-fi náměty jsou moje nejoblíbenější. Ani bych neřekla, že je to nějak moc hororové, takže se nemusíte bát. Já osobně horory nevyhledávám a tohle jsem zvládla v klidu (i když jsem občas měla slabší chvilky :D). První sérii jsem zhlédla na jeden dech a rozhodně to stálo za to. Líbí se mi, že se hlavní děj odehrává kolem dětských hrdinů a také je to úplně něco jiného, než jsem doposud viděla. 
Takže za mě rozhodně, thumbs up!



Žánr: Drama / Fantasy / Sci-Fi
Rok: 2014
Délka epizody: 45 min

Když se stane, že všechny rozkoukané seriály dokoukám, nastává chvíle objevení nějakého nového. A přesně takhle to bylo s "The 100". Než jsem ho našla, nikdy dřív jsem o něm neslyšela. A přitom je to naprosto skvělý. Je škoda, že o něm moc lidí neví. Tedy z mého okolí určitě. Zajímavej příběh, kterej je něčím jinej od ostatních, neznámí skvělí herci a naprosto výborný zpracování. A intro tohoto seriálu? To prostě musíte vidět. 

Před 97 lety nukleární válka zdecimovala Zemi a zničila celou civilizaci. Přežilo jen 400 obyvatel, 12 mezinárodních vesmírných stanic, které byly v té době na oběžné dráze. Od té doby se ve vesmíru narodily tři další generace a celková populace se rozrostla na tisíce. Těchto 12 stanic se navzájem propojilo a vznikla"Archa", jejímž jediným účelem je, aby lidstvo přežilo. Život na Arche je složitý, obyvatelé jsou přísně kontrolováni, vše je na příděl a za jakýkoliv zločin je zde možné uložit trest smrti - pokud nemáte méně než 18 let. Život ve vesmíru je však stále těžší a reálně hrozí, že Archa vymře. V zoufalé snaze zabránit vyhynutí lidstva, je skupina 100 mladistvých vězňů tajně vyslána na Zemi aby zjistili, zda je na planetě obyvatelná. Tito mladí lidé doslova zdědili Zemi a nyní musí čelit náročným rozhodnutím o životě, smrti a pokračování lidského pokolení ...
Zdroj: ČSFD

Moje hodnocení:
Tak nějak jsem tušila, že tohle bude něco, co mě bude bavit. A nepletla jsem se. Jedná se o příběh, kde jsou vlastně ti nejdůležitější teenageři, kteří byly zároveň vězni. To se ale všechno změní, když se dostanou na Zem, kde jsou konečně volní. Námět toho, že celá naše planeta byla vyhlazena a zbytek lidstva přežívá ve vesmíru je naprosto fascinující. 
Co je ale víc, než když vidíte a cítíte poprvé v životě zem?



Žánr: Drama
Rok: 2017
Délka epizody: 60 min

Hodně jsem rozmýšlela, jestli tady tento seriál skončí, jelikož je vydáno teprve několik epizod, ale právě tím, že je "čestvý", mi to přijde jako super tip.

"Temně surreálná minisérie TABOO, odehrávající se v roce 1814, sleduje dobrodruha Jamese Keziah Delaneyho, muže, který byl na konci světa a vrací se zpět naprosto změněn. Dlouho se věřilo, že je mrtvý, nyní přijíždí domů do Londýna, aby převzal co zbylo z otcova přepravními impéria a dal znovu dohromady svůj život. Dědictví po otci je však pohár plný jedu, James si musí dokázat poradit s čím dál více spletitými záležitosti, s nepřátelé číhajícími za každým temným rohem, aby se nepřipojily hrozby Odsouzeni k smrti. V obklíčení konspirační, vraždou a věrolomností se Mysteriózní rodinné drama rozvíjí v žhnoucí příběh lásky a zrady"
Zdroj: HBO Europe

Moje hodnocení:
Řekla bych, že není úplně možné zhodnotit ho "kvalitně" po několika dílech, ale Tom Hardy v hlavní roli mě opravdu baví, stejně tak, jako samotný děj. Je to pro mě takové, že nevím, co očekávat. Musím uznat, že je to v některých chvílích i trochu děsivé, ale všechno to k tomu patří. Pokud tedy rádi objevujete neznámé a máte rádi příběhy z této doby, rozhodně doporučuju.

___

Přiznám se, že jsem netušila, že mi tohle sepisování může zabrat tolik času, ale tenhle formát mě zatím baví.

Dejte mi vědět, jestli jste některý z těchto seriálů viděli, nebo vás zaujal. Také budu ráda, když mi napíšete, jestli vůbec seriály rádi sledujete. A pokud ano, budu se na Vás těšit u příštího článku!

A.
SHARE:

12 komentářů

  1. Oficiálně ti můžu říct, že zase budu určitě kašlat na školu a koukat na seriály :D Ani jeden z nich neznám, maximálně toho prvního jsem slyšela název :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle znám moc dobře :D ale když už tu epizodu rozkoukáš, tak je většinou hodně těžký skončit třeba v půlce.. Takže prostě musíš :D
      Jestli ti sedí žánr, tak některej rozhodně zkus :) ale za ten poslední teda předem říkám, že se zatím na 100% nezaručuju :D

      Vymazat
  2. ja som určite za takéto články! je to príjemné sprestrenie (a okrem toho ak si si myslela že vačší seriálový maniak ako ty neexistuje tak práve si ho našla :D) z týchto troch seriálov som videla všetky, teda z Taboo som videla len prvú časť a veľmi ma nezaujal ale možno mu ešte dám šancu v budúcnosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeej, moc ti děkuju :) taky mi to právě přijde jako zpestření :)
      Těší mě! :D a jaký se ti líbil víc? :) jinak za Taboo se taky zatím nezaručuji, ale zalíbil se mi ten námět, každopádně uvidíme při dalších dílech :)

      Vymazat
  3. Grrr, seriály je rozhodně můj šálek kafe :D Obecně komedie nevyhledávám, takže moc díky za tipy! Jediný co, tak jsem slyšela o the100, ale pořád se k tomu nějak nemůžu dokopat :D Za mě můžu rozhodně doporučit GoT (ale to znáš:D), Daredevil a Jessica Jones (oboje od Netflixu, příběh geniální hlavně u Jessicy) a nebo Outlander. Všechno to jsou akční seriály a fakt skvělý :)
    Jinak díky za tipy, rozhodně bych se těšila na další články tohohle typu :)
    www.lucastirska.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ráda slyším :) já to ráda komediemi prokládám, ale nezaujalo mě jich tolik, jako spíš seriály těchto žánrů. Proto radši zůstávám u své oblíbený klasiky jako je Himym, Tbbt, Two and Half Man a podobně :)
      Rozhodně se k tomu dokopej, stojí to za to :) vždycky jsem se nemohla dočkat dalšího dílu a v únoru začíná nová série, konečně!
      Moc děkuju za tipy, vůbec jsem o těch seriálech neslyšela a to jsem naprostý milovník Marvelovek :D a jen podle trailerů to vypadá fakt dost dobře :). O Outlander jsem slyšela, ale nějak mě to nelákalo, tak třeba někdy :)
      A děkuju za odevzu, jsem moc vděčná :) akorát budu mít problémy, jaký seriály vždycky vybrat, protože je jich tolik, který stojí za zmínku! :D

      Vymazat
  4. Na The 100 jsem začala koukat, když to začalo, ale pak jsem nějak přestala koukat a už jsem se k tomu nevrátila. Ale ten první seriál mě vážně zaujal. Zrovna včera jsem hledala nějaký seriál a tenhle vypadá fakt dobře! Díky za tipy! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je škoda, že je zatím jenom jedna série, ale musím říct, že to ve mě zanechalo pocity na hodně dlouhou dobu :) rozhodně mi dej pak vědět, jak se ti to líbilo! :)

      Vymazat
  5. Děkuju za tipy, už mi docházely nápady jak prokrastinovat :D
    Sim in the Bubblegum

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D:D:D tak teď si mě neskutečně pobavila tímhle komentářem :D naprosto ti rozumím a nemám k tomu prostě co říct :D

      Vymazat
  6. Jeste The Walking dead miluju a Stranger things nemam slov �� Uz jsem zvedava na The 100, diky za tip

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je moje srdcovka, takže se tu taky určitě objeví :D přesně :))
      vůbec nemáš za co, pak dej vědět, jak se ti to líbilo :)

      Vymazat

Blogger Template by pipdig