22. 1. 2017

Sladká pizza s ovocem

Dnes tu pro Vás mám další receptík do mé skromné sbírky. Je dost podobný těm ostatním (například na lívance), jelikož když se mi něco osvědčí, tak u toho většinou nějakou dobu zůstanu. Ale to platí spíše kolem jídel, protože obecně jsem člověk, co má rád změny a nové věci. Dost ale povídání a jdeme se podívat na rychlý recept na špaldovou pizzu/placku s ovocem.


SUROVINY

30-40g celozrnné špaldové mouky 
10g proteinu nebo jiné sladidlo
2 lžíce jablečného pyré (nemusí být)
1 vejce
špetka kypřícího prášku
rostlinné mléko či voda dle potřeby


Postup
Nejprve spolu dobře promícháme suché ingredience. Potom postupně přidáváme ostatní. Těsto z většiny případů míchám metličkou a podle konzistence hned vidíte, jestli je potřeba ještě naředit mlékem, či vodou. Mělo by být hustší, asi jako těsto na lívance. Samozřejmě můžete přidat třeba ještě skořici nebo jiné koření. Když mám vše smíchané v hladkou směs, nechám ji chviličku odstát a mezitím si rozpálím pánev, na kterou dám lžičku kokosového oleje. Není ho třeba moc, ale pokud dáte málo, je možné, že se vám placka přilepí. Když je pánev rozpálená, vliju na ní připravenou směs a stáhnu plamen. Nechám jí zatáhnout a poté jí opeču dozlatova ještě z druhé strany. Dejte pozor, abyste ji neměli na pánvičce moc dlouho, mohla by pak být vysušená. 

Poté už špaldovou pizzu akorát přendáte na talíř a dozdobíte dle chuti. Tentokrát jsem na ní dala jednoduše bílý jogurt a na zbylé dva trojuhelníčky 100% arašídové máslo. Poté už jsem jen přidala pufovaný amarant, chia semínka a pohrála jsem si s ovocem. Tahle je část je samozřejmě jenom na Vás. Pokud nemám čas na přípravu, většinou nechám placku v celku, něčím ji namažu, přidám například banán nakrájený na kolečka a máte hotovo. 

Nechte si chutnat :)

SHARE:

6 komentářů

  1. Vypadá SUPER! :) Strašně mě baví, jak máš vykrájená srdíčka :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) taky mi to ovoce dalo pěkně zabrat :D.. A stejně to většinou paradoxně vypadá nejlíp, když se s tím člověk nijak dlouho nepatlá :D:)

      Vymazat
  2. Božee, to vypadá fakt krásně! Jednou jsem to takhle taky udělala, ale to byla spíš náhoda a ne záměr - prostě se mi na tu pánev to těsto podařilo skoro celý vylít :D Ale takhle, když se to udělá záměrně to vypadá hodně dobře a hlavně miluju tvoje fotky:D Takže díky za tip! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujuuuuu :) stane se :D:D ale ono je to občas fakt fajn, než smažit lívance po jednom :D... jsi zlato :))

      Vymazat
  3. Skvělý nápad :) recept si ukládám :)

    OdpovědětVymazat

Blogger Template by pipdig