3. 1. 2017

New Years Resolutions /2017/


Krásný Nový Rok Vám Všem! ♥

V minulém článku jsem se zaměřila na to, jaký byl rok 2016 a jak se mi povedlo plnit všechny cíle, které jsem si na něj stanovila. Dnes je konečně čas, dát si předsevzetí nová.



Pokusím se být trochu více konkrétnější a stanovit si zároveň i reálné cíle. Jak už jsem psala v článku minulém, už věřím v to, že pokud člověk něco chce, měl by na tom pracovat jakýkoli den v roce, ale ráda si určuju svoje osobní cíle na každý rok. Tak jdeme na to :).


1) Posílení imunity
      Tohle bylo v plánu už v minulém roce, ale bohužel se mi to povedlo jenom z malé části. Jelikož jsem dříve tělu dávala dost zabrat, ani se nedivím, že v tuhle chvíli stávkuje. Mám zároveň i dost zpomalený metabolismus, který chci na plno rozhýbat. Takže plán je jasný, zlepšit imunitu, omezit opakované nemoci a nastartovat svoje tělo.

2) Pravidelnost cvičení
       Už tu nebude cvičení jako samotné, ale spíš chci zapracovat na pravidelnosti. Pokud budu zdravá, nebudu nijak extrémně unavená, chtěla bych chodit alespoň 3x týdně do fitka. Samozřejmě mi nebude vadit, pokud to bude častěji, ale fixně si stanovat návštěvu posilovny aspoň třikrát do týdne, je pro mě do začátku klíčové. A ještě chci letos udělat shyb! (Jsem totiž ostuda a nezvládnu ani jeden). A začít zase pravidelně běhat, jako tomu bylo dřív! 

3) Nenechávat vše na poslední chvíli
       Není to v tom, že bych neměla čas, ale zkrátka prostě všechno, ale ÚPLNĚ VŠECHNO nechávám na poslední chvíli. Určitě si dokážete představit, jak jsem potom ve stresu. Většinou se mi toho pak nakupí ještě dvakrát tolik. Chci si tedy pořádně plánovat, rozvrhnout čas, netrávit zbytečné hodiny na internetu a sociálních sítí (tam především), ale kvalitně to všechno využít.

4) Přečíst jednu knížku měsíčně
       Tenhle bod jsem si, s dovolením, vypůjčila od Lucky z ACOS. Vždycky jsem si říkala, že bych chtěla víc číst, ale zatím se mi to nedařilo uskutečnit. Takhle si sepíšu seznam knih, na které se mi tu už dlouhou dobu práší a určím si, co kdy přečtu. Doufám, že se mi to podaří a na konci roku těch knížek bude na kontě víc, než dvanáct.

5) Blogování
       Byly doby, kdy jsem se nutila, abych se už zvedla a šla napsat nějaký ten článek. Nebylo to čistě z toho, že by se mi snad nechtělo, ale měla jsem spoustu jiných povinností. Teď jsem se do toho ale tak zabrala, až se z toho stal další způsob prokrastinace (jako například teď, když mě zítra ráno čeká zkouška, na kterou jsem ještě neviděla ani písmenko). Jsem za to moc vděčná, jelikož mě to opravdu baví a i naplňuje. Nejvíc je ale to, když vidím, že to doopravdy někdo čte :).
 Letos bych se konečně chtěla pustit i do outfitových článků. Vím, že tu mám opravdu od všeho něco, ale móda mě vždycky bavila a zajímala a baví stále. Musím si ale sehnat někoho, kdo bude ochotný mi ty outfity fotit, takže uvidíme, jak se to nakonec vyvine. Rozhodně je to ale jedna ze sekcí, kterou chci na blogu obohatit. A taky sem chci pravidelněji přispívat a co hlavně, přidávat kvalitní obsah, který vás bude bavit. 

6) Cestování
       Tady je můj kámen úrazu. Jsem tak strašně líný člověk.. Nemyslím cestování na dovolenou k moři, ale například i po České republice. Musím se zbavit svojí fóbie a nesnášenlivosti vůči městským hromadným prostředkům a autobusům, metrům a tramvajím obecně. Jsem ten typ člověka, který si radši vezme auto a jede přes celé centrum Prahy, jen aby nemusel řešit, jakou jízdenku si koupí, na jakou stranu vlastně má jet, čím má jet, kde vystoupit a podobně. Ač to má většina lidí naopak, pro mě je klidnější jet autem, i když nejspíš projedu mnohem víc. 
Je spoustu míst, třeba například v té Praze, či Liberci nebo i v jiných krásných městech, kam bych se chtěla podívat. Různé kavárny, ale klidně i památky. A chtěla bych to právě začít pomaličku zkoušet i jinak, než autem, jelikož si to okolí potom tolik neužijete. Věřte tomu nebo ne, tohle je pro mě opravdu jeden z nejtěžších bodů, ale doufám, že se v něm někam posunu.

7) Jazyky
      Momentálně studuju z cizích jazyků angličtinu a španělštinu. Nechci se nějak moc chválit, ale angličtinu nemám vůbec na špatné úrovni a opravdu mě baví. Upřímně musím říct, že bych mnohem raději mluvila jenom anglicky, než česky. Nemůžu vystát český dabing u filmů a dělají mi problém i české titulky. Není nic horšího, než když posloucháte film, pak se podíváte, co je napsané v titulcích a je tam CHYBA. Vážně :D... #realstruggleofmylife
Co ale není na tak skvělé úrovni, je moje španělština. Jelikož jsem ji studovala čtyři roky na střední, nejsem zase úplný začátečník. S jistotou ale můžu říct, že bych se ve španělsky mluvících zemích nedomluvila, protože jejich mluva je mega rychlá a kolikrát používají jinou španělštinu, než se zrovna učíme my. Chtěla bych ale na ní přes tento rok dost zapracovat, abych byla aspoň na nějaké slušné hovorové úrovni a pak bych k tomu chtěla pomaličku přibrat i němčinu, která se mi sice jako jazyk moc nelíbí, ale chtěla bych se umět alespoň domluvit. 

Samozřejmě chci na sobě pracovat celkově, být tou nejlepší verzí sama sebe, mít se ráda, umět dobře komunikovat s ostatními, jít si za tím, co chci a pořád se rozvíjet. Děkuju Vám za přečtení a dejte mi vědět, jestli i Vy máte nějaká předsevzetí a jaká, nebo zda si je třeba vůbec nedáváte. 

Mějte se krásně a přeju Vám, především, hodně zdraví a štěstí! 

PS: A samozřejmě, lásky ♥

SHARE:

8 komentářů

  1. Hodně síly, Ti přeji 💪💪 "Hltám" Tvé články, jsou krásně napsané a inspirující ❤❤ Děkuji Ti

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju ♥ jsi nejhodnější :))
      strašně mě těší, že to vůbec někdo čte, když takhle píšu o sobě, děkuju :)

      Vymazat
  2. Další boží článek a jestli tě to tolik baví, tak to předsevzetí s blogem ti musí vyjít :) Podle mě jsi k tomu přímo určená, protože ten styl kterým píšeš je fakt milý a takový nenucený, strašně hezky se to čte :D Držím palce i co se týče dalších cílů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci... děkuju :)))
      Věřím tomu, že se mi to vydaří, jenom chtít a pracovat na tom :)
      a tohle mě opravdu neskutečně zahřálo u srdíčka, doslova ♥ :D
      Ještě jednou ti moc děkuju, tobě budu taky držet palce v Novém roce, ať máš samé krásné zážitky a hlavně, ať jsi zdravá a šťastná :) a v blogování spoustu úspěchů!
      PS: mám uložený v záložce tvůj článek za rok 2016, ale bohužel to nějak nestíhám, každopádně se moc těším, až si ho přečtu! :)

      Vymazat
  3. Držím palce - se vším! Cestování, blogování, cvičení i nechávání na poslední chvíli máme společné ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuju! :) to pro mě bude fakt oříšek, jelikož často nejsem schopná pracovat, dokud mě netlačí čas :D ale všechno jde pomaličku změnit :)

      Vymazat
  4. Ahoj, nedávno jsem narazila na tvůj blog a musím říct, že je naprosto úžasný!
    Díky tobě jsem se rozhodla, že od zítřka taky začnu blogovat, tak jsem zvědavá, jestli mi to vydrží. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, to jsi mě moc potěšila, děkuju ti za milá slova! :)
      Jinak určitě do toho jdi, do čekoholi, co tě bude bavit, naplňovat! Držím palce ♥

      Vymazat

Blogger Template by pipdig