11. 12. 2016

Žitné čokoládové muffiny



Máme tu už 3. Advent a já jsem si pořád nenašla čas na pečení cukroví. Jediné, co by se dalo přirovnat k cukroví, byly máslové vanilkové sušenky pro přítele, které ale bude mít do Vánoc určitě snědené. Letos jsem se domluvila s mamkou, že chci dělat i nějaké to zdravé cukroví.



Také jsem jí řekla, že se vsadím, že to doma určitě nepoznají. Jelikož jsem ale cukroví nikdy moc sama nepekla, asi se nebudu hned pouštět do svých receptů, jelikož bych pak akorát byla zklamaná, že se to nepovedlo. Takže dám radši na nějaké ty osvědčené a nechám se inspirovat třeba slečnami na instagramu, jelikož letos se s tím fit cukrovím opravdu roztrhl pytel. Dnes jsem vám ale aspoň sepsala recept na tyhle super rychlé a super dobré čokoládové muffiny, které jsou bez přidaného cukru, dochucené pouze proteinem. 


🍫 INGREDIENCE 🍫

100g žitné mouky
20g kokosové mouky

40g čokoládového proteinu

Špetka kypřícího prášku

1 vejce

30g oleje z vlašských ořechů

Arašídové máslo

Vlažná voda dle potřeby


🍫 POSTUP 🍫
Nejlépe nejdříve prosejeme mouku s kypřícím práškem a s proteinem. Vodu přilíváme dle potřeby, těsto by nemělo být tekoucí. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme do hladkého těsta. Já používám silikonovou formu, kterou ani nevymazávám, ale pokud máte klasickou kovovou, můžete ji vymazat a vysypat, nebo do ní vložit košíčky na mufinny. Formu vyplníme těstem jen trochu, asi ze třetiny, poté dovnitř přidáme větší lžičku arašídového másla a nakonec opět dolijeme těstem, aby se nám máslo hezky skrylo. Vložíme do předem předehřáté trouby na 180°C a pečeme cca 15 minut. Recept mi vyšel na 6 větších muffinů.

Pokud chcete, můžete si je nahoru ještě nějak odzdobit. Já jsem na ně dala bio čoko-kokosky od Biopekárny Zemanka. Akorát jsem měla muffiny vytáhnout o minutku dříve, tak snad se na mě nebudete zlobit za lehce spálený vršek :D.

Tento recept je podle mě opravdu rychlý, čili pokud nestíháte, stačí akorát smíchat všechny suroviny, naplnit formičky, hodit je do trouby, za 15 minut je nezapomenout vyndat a snídani/svačinu na další den máte hotovou.

🍫 Dobrou chuť a krásné svátky! :) 


SHARE:

4 komentáře

  1. Kouká se na ně krásně. Receptík si ukládám. Až budu mít po dietě, tak vyzkouším. Teda pokud budu moci.

    Ani, jseš pro mne hroznou inspirací.

    Děkuji Ti moc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :) určitě zkus! Myslím, že pokud máš nějakou na makra, tak se tam takovéhle věci vždycky dají zakombinovat :)
      Tohle pro mě moc znamená, já děkuju ♥

      Vymazat
  2. No tak to je bomba <3 Ostatně vše s arašídovým máslem je super :D Nechtěla bys přidat ještě nějaké receptíky na zdravé cukroví? Inspirace by se mi ještě hodila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím ♥ :D.. Hele já jsem nikdy moc sama nepekla ani to nezdravé cukroví, ale chci se pustit určitě aspoň do perníčků a nějakého "vlastního" druhu cukroví, tak to snad do Vánoc stihnu :)

      Vymazat

Blogger Template by pipdig