29. 12. 2016

Banánový chléb s čokoládou

Dnešek je prvním dnem, který si můžu od konce školy udělat celý jen pro sebe. Musím říct, že letos mě to ježdění po příbuzných celkem dost vyčerpalo a zároveň se cítím tak o dvacet kilo těžší :D.
 Od rána je venku sice nádherně, jasná a čistá obloha, sluníčko svítí, ale já jsem od postele dostala nejdál do kuchyně a jsem za to ráda. Trochu toho lenošení mi chybělo. A jelikož jsem přes svátky nějak nestíhala jíst banány, už mi jich pár pěkně zralých čeká v lednici, až z nich udělám výborný banánový chléb, na který tady máte recept :). Je to opravdu rychlé a chléb je naprosto výborný!


🍫 INGREDIENCE 🍫

250g špaldové celozrnné mouky
50g třtinového cukru
1/2 pytlíku kypřícího prášku
120g bílého jogurtu
1 vejce
25g oleje (z vlašských oříšků)
3 čtverečky vysokoprocentní čokolády
2 zralé banány
1 banán (na vrch)
špaldové (či jakékoli jiné) mléko

🍫 POSTUP 🍫

Mouku s práškem do pečiva prosejeme do mísy. V druhé misce smícháme cukr, vejce a dva zralé banány, které si nejdřív rozmačkáme vidličkou. K tomu přidáme nastrouhanou nebo na kostičky nasekanou čokoládu a zbylé ingredience. Pomalu obě směsi smícháme dohromady. Dle potřeby přilíváme mléko, aby nám vzniklo hustější a lepivé těsto. Nesmí být moc tekuté. 

Připravíme si formu na chléb či jakoukoli jinou, kterou buď vymažeme a vysypeme moukou nebo jí vyložíme pečícím papírem. Hotové těsto do ní pomaličku vlijeme. Poté formou několikrát klepneme, aby v ní těsto bylo rovnoměrně. 

Nakonec přichází zdobení. Já jsem si nechala jeden banán a trochu nasekané čokolády. Banán jsem rozkrojila napůl a opatrně položila na těsto ve formě. Poté už jsem ho akorát posypala zbytkem čokolády. Troubu si předehřejeme na 180°C a pečeme chleba cca 40 minut. Záleží na troubě, takže si to radši kontrolujte. Měl by být dozlatova, ale uvnitř upečený a zároveň vláčný. Zda je upečený, zkontrolujte špejlí. 

Dobrou chuť! :)


SHARE:

4 komentáře

  1. Super, ten si upeču k zítřejší snídani :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad se vydaří :) já jsem minulý týden experimentovala a přidala jsem tam dalších několik přísad, dala jinou mouku a naprosto se mi zdrcnul :D takže příště ho budu dělat tak, jako je receptík tady :) Dobrou chuť!

      Vymazat
  2. Mohu pouzit mouku spaldovou celozrnnou hrubou? Nebo jen hladkou? Dekuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S hrubou bych byla opatrná, chléb potom nebude tak jemný. Určitě bych dala alespoň půl na půl s hladkou. Uvidíte, jak se to vydaří :)

      Vymazat

Blogger Template by pipdig