9. 11. 2016

Food Diary || Říjen 16


Říjen byl poněkud rozmanitý měsíc. Oficiálně mi začala škola, nakupilo se mi toho spoustu v práci a do toho samozřejmě stíhat další povinnosti, což dá docela zabrat. Vždycky říkám, že na jídlo si nechávám čas a dávám si na něm záležet i když toho času moc nemám, ale tentokrát byl opak pravdou.



Poprvé jsem si zažila, jaké to je být tak ve stresu, že celý den nejím. A dokonce mi tohle období vydrželo necelé dva týdny. Opravdu jsem do sebe tak nějak ještě s nucením nacpala snídani a to bylo všechno. Občas teda byla svátečně i večeře (oukej, vím, že to není vtipné téma). Zároveň k tomu musím podotknout, že jsem se hodně bála, aby se mi nevrátilo ZP, ale zkrátka jsem nepociťovala hlad ani chuť, což je u mě fakt abnormalita. Pokud jsem se snažila najíst i přesto, měla jsem pocit těžkosti, nafouklosti a byla jsem hodně unavená. Tudíž jsem tomu nechala volný průběh, jedla jsem jen když byl čas a když jsem cítila, že to tělo potřebuje. Samozřejmě, že tohle je jedna z nejhorších variant, nejíst, pokud máte už tak zpomalený organismus, ale takové období u mě opravdu ještě nebylo. Když přešlo to nejhorší, chuť k jídlu se mi pomalu navracela a začínala jsem jíst normálně. Ke konci měsíce tam pár takových dní ještě bylo a dokonce i teď, v listopadu, ale věřím, že se časem naučím s tím pracovat a všechno bude zase v normálu. Nejdůležitější je poslouchat své tělo.

PS: Nikdy jsem nechápala, jak přítel může celý den při práci či škole nic nejíst. Až když jsem si to teď zažila sama, tak tomu rozumím. 


Určitě musím vyzdvihnout dýňové lívance z první fotky, na které najdete recept ZDE, ale ani ty (poslední fotka) banánové či rýžová kaše z čokoládového mléka stojí za zmínku :)



Na první fotce opět další lívanečky, s tím nejlepším arašídovým máslem pod sluncem s příchutí white chocolate ♥,  dále čokoládový mugcake, výborné špenátové tagliatelle s tuňákem a cherry rajčátky a jako poslední ovesná pizza a žitný chlebík s avokádem a vajíčkem.


V říjnu jsem začala přidávat lžičku prášku z kořenu Macy do různých jídel, jelikož je to opravdu superpotravina. Vím o ní už dlouhou dobu, ale pořídila jsem si sáček až na Veggie Náplavce. Na třetí fotce je ten nejlepší mrkvový RAW vegan dortík, ke kterému opravdu nemám slov!  


A ještě jeden dortík z Café 1920 


K závěru jsem tu mám něco poněkud nezdravějšího, ale myslím si, že to k tomu také patří. Měli jsme rodinnou večeři a jelikož si většinou dávám saláty, těstoviny a podobná "lehčí" jídla, dostala jsem tentokrát chuť na něco pořádného. A to rovnou na kachnu s knedlíkem :D a musím vám říct, že jsem se sice oblizovala až za uchem, ale asi tak jen prvních pět minut, než mi bylo vcelku těžko. Takže pro příště vím, že mám zůstat u svých salátků. 


Čokoládovo-malinový dort se zakysanou smetanou


A na úplný konec (ne moc dobře vypadající - hlavně to moje) jídlo z TGI Fridays. Dlouho jsem se rozmýšlela, kam vezmu přítele na oběd, jelikož jsme ten den slavili jeho narozeniny. Nakonec to byl právě tento výběr a rozodně nelituju. Jídlo bylo skvělé, obsluha ještě lepší :). To byl jediný faktor při rozhodování, který mě na tom lehce odrazoval (a taky vyšší cena), jelikož jsem na hodně stránkách našla špatné recenze na obsluhu. My jsme ale měli štěstí a obsluhoval nás opravdu příjemný, empatický pán :) 

Pro mě to byl Portobello burger s hranolky a pro přítele BBQ Jack Daniels Glazed ribs a cibulové kroužky (které si samozřejmě po pohledu na velikost žeber na talíři zabalil s sebou). Takže za mě pozitivní zkušenost a za ty peníze to stálo.
SHARE:

2 komentáře

  1. Bože, miluju tvoje snídaně, vždycky vypadají tak lákavě! :D Nechuť k jídlu je dost zrádná, člověk neví, jestli teda tělo v tomhle okamžiku nechce jíst kvůli tomu, že mu to stačí nebo si jen myslí, že mu to stačí. V tomhle se zatím moc nevyznám, ale až ta chvíle pochopení přijde, tak mě to zase posune o kus dál, tyhle progresy v hlavě mě vždycky strašně baví :D
    Jinak hodně štěstí ve škole! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé díky ti! :D:) přesně jak říkáš.. Taky to tak cejtím :) mně takyy baví! Mockrát děkuju ♥

      Vymazat

Blogger Template by pipdig