16. 8. 2016

Sladké proteinové gnocchi




ZÁKLADNÍ INGREDIENCE
cca 60g ovesné mouky
20g proteinu 
1 vejce
kapku mléka či vody

Další ingredience (navíc)
Skořice
Kokos
Sladilo
Alpro dezert
Ovoce
Čokoláda
Semínka
Oříšky

POSTUP
Pokud nemáte ovesnou mouku, odvažte si vločky a rozmixujte je na sypký prášek. Přidáme k nim protein a tyto dvě suché ingredience spolu smícháme. Jestli nechcete protein, přidejte nějaké sladilo, např. kokosový či třtinový cukr. Taky můžete přidat třeba špetku skořice. Poté přidáme vejce a snažíme se vypracovat těsto. Když je směs moc suchá, přikápněte trochu vlažné vody nebo mléka. Těsto by mělo lehce lepit. 

Mezi tím si můžete dát vařit osolenou vodu. Až začne vřít, vytváříme lžící menší noky nebo kuličky. Opatrně je dáváme do vroucí vody. Měly by klesnout na dno. Pokud se přilepí, tak je zespodu odlepte vidličkou. Až noky vyplavou, tak jsou hotové. Počkejte, než se dodělají všechny, poté je opatrně vyndejte z hrnce. Posledním krokem už je jenom dochutit a nazdobit. Já jsem si je dala s Alpro kokosovým dezertem a spoustou ovoce, posypala skořicí a přelila kostičkou 90% čokolády.

Jídlo je připravené za chvilku, odhadem příprava trvá max. 15 minut. Porci si dle ingrediencí můžete přizpůsobit podle sebe. Řekla bych, že by mi to normálně stačilo i na dvě jídla. Mě to takhle zasytilo na nějakých 4-5 hodin, takže příště si dám klidně méně.

Nechte si chutnat! :)


SHARE:

3 komentáře

  1. Vypadá to naprosto úžasně :) a ještě navíc jednoduše...
    Takové recepty mám ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuju :)) taky to mám nejradši, člověk si pochutná a je to za chviličku hotové :)

      Vymazat
  2. Teda, to vypadá krásně. To musí být výborný start do nového dne :-) . Já si dělám akorát proteinový nápoj a ještě nikdy mě nenapadlo přidat protein přímo do jídla a jak vidím, tak jsem o hodně přišla :-) .

    OdpovědětVymazat

Blogger Template by pipdig