9. 8. 2016

Recenze || Syrovátkové proteiny


Vítejte u dalšího článku!

Dnes to bude opět recenze. Píšu je opravdu ráda, protože vám můžu předat svoje zkušenosti a pocity. Mně samotné to mnohdy ulehčí rozhodování. Jelikož už jsem stihla za tu dobu, co se zajímám o zdravý životní styl, vyzkoušet pár proteinů, chtěla bych vám zde nějaké z nich představit. Nejsem žádný odborník, ale věřím, že můj názor může třeba někomu pomoci :).



PROM-IN ESSENTIAL Pure CFM 80

Jako první chci zmínit téměř všemi známý syrovátkový protein od českého výrobce Prom-in. Právě díky tomu, že jsem ho vídala všude možně, jsem se rozhodla jej sama vyzkoušet. Taky mi zrovna doma chyběla obyčejná vanilková příchuť. U různých ostatních vanilla proteinů  mi vždy vadil chemický zápach. Tenhle mě ale opravdu mile překvapil. Krásně voněl už po otevření a na chuť mi taky sedl. Musím ale říct, že je hodně sladký a někomu to určitě nemusí vyhovovat. To byl nejspíš důvod, proč jsem si ho tak často nemíchala jen s vodou, ale spíše jsem ho využila na pečení. Je dobře rozpustný. Poměr cena/výkon je super, takže až na výrazně sladkou chuť hodnotím pozitivně. Jenom má vůči konkurentům o dost menší výběr příchutí.



SCITEC 100% Whey Protein Professional

Další vyhlášený je tento od Scitecu. Taky bych ho nazvala takovou klasikou. Byl to můj první lepší protein a nešlápla jsem vedle. Pořídila jsem čokoládovou příchuť a po čase ještě karamel. S čoko jsem  byla mega spokojená a karamel je slušný, ale nějak extra mě neuchvátil. Jednou bych určitě chtěla zkusit více příchutí. Rozpustnost je skvělá, moc nepění a chuťově je opravdu skvělý. Dokonce i krásně voní. Takže pokud chcete něco neutrálního do začátků a nevíte si rady, rozhodně ho můžu doporučit. 


CELLUCOR COR-Performance Whey

Tenhle protein jsem vybrala na základě akce na Aktinu. Celkově se mi líbil, ale recenze jsem na něj nikde moc nenašla. Rozhodla jsem se, že to tedy prubnu. Objednala jsem variantu Cookies&Cream a byla jsem opravdu zvědavá. Po otevření jsem zjistila, že voní trochu chemicky, ale to ještě nemusí nic znamenat. Rozmíchaný ve vodě se dal vypít, ale nebyla to žádná sláva. Líbilo se mi, že v něm jsou takové "čoko mini kuličky" :D. Každopádně po týdnu pití proteinu se mi z něho začal lehce zvedat žaludek. Dala jsem mu ještě po čase šanci, ale lepší to nebylo. Rozpustnost byla v celku dobrá, ale už bych do něj znovu nešla. Je ale možné, že jsem jenom vybrala špatnou příchuť. Kdybyste s ním někdo měli také zkušenost, určitě napište.



LION NUTRITION 100% Whey protein

Díky 30ti denní výzvě jsem objevila tento a další produkty od Lion Nutrition. Výběr chutí moc velký není, ale chtěla jsem konečně zkusit mnou dlouho obávanou ovocnou příchuť. Zvolila jsem tedy jahodu. Po otevření krásně voněl. Neodolala jsem a hned jsem ho ozkoušela. Chutná jako taková ta prášková smetana do kafe. Je krásně jemný, příjemná chuť, skvělá rozpustnost, žádná chemická pachuť. Opravdu mě velice mile překvapil a chuťově jeden z nejlepších proteinů, co jsem zatím měla. Příchuť jahoda byla dobrá volba a v tyhle letní dny je fajn mít nějakou ovocnou svěží příchuť.

LADYLAB Protein / Vanilla

Protein, který se mi na první pohled zalíbil balením. Na výběr z příchutí je vanilka a kokos. Už jsem zkoušela oba dva a rozhodně můžu doporučit. Pro mě ale stále zůstává favoritem vanilka, protože je více univerzální. Vůně příjemná, rozpustnost opět na jedničku a chuť mě také překvapila. Jak jsem psala u proteinu nad tímto, také mi připomíná smetanu do kafe. Opět pokud chcete nějaký dobrý protein, který vám bude chutnat a nic jím nezkazíte, je to dobrá volba :). Navíc má skvělé hodnoty a zároveň je moc chutný. A vylepšit si s ním po ránu ovesnou kaši nebo lívance je jedna radost.

.
.
.

To je pro dnešní článek vše. Budu ráda když mi dáte vědět, jaký je váš oblíbený protein a nebo jestli jste zkoušeli nějaké z těch, které jsou zde zmíněné. 

Mějte se krásně! 

Ann ♥
SHARE:

8 komentářů

  1. Ahoj :) na tvoje doporučení jsem si asi v květnu koupila první protein. Od Prom-inu :) A zvolila jsem příchuť pistácie, protože mě to strašně lákalo :D A nelituji toho. Chuť je výborná. Cena byla taky super :) A dostala jsem k tomu ještě vzorek brusinky, ale to teda bylo už hodně sladký... Pistácie podle mě lepší :) Dávám si ho spíš jen třeba do kaší, tvarohu a tak...Na doplnění bílkovin, ale někdy smíchám i s vodou, ale v jiném poměru, než píšou, protože by to bylo fakt hodně sladký..:( Jinak je ale super :) Příště zkusím tu čoko od Scitec :) Evča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Evi, to jsem moc ráda :) a na tvoje doporučení někdy ozkouším pistácii. Přesně jak říkáš, taky tohohle nedávám tolik co píšou, ale jen tak trochu všude možně :)
      A tu určitě zkus, je to prostě jak kakao a fakt je výborný.
      Měj se krásně a děkuju za komentář! :)

      Vymazat
  2. Děkuji za tipy, zrovna přemýslím o koupi nějakého proteinu a vůbec se v tom nevyznám, takže jsem ráda za tenhle článek a určitě jeden z těchto proteinů vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec nemáš zač, to mě těší :) akorát jsem napsala jen svůj názor, ale nepopsala jsem proteiny samotné ohledně složení a podobně, tak kdyby něco, klidně mi napiš :)

      Vymazat
  3. Ahoj :) je pravda, že by se protein neměl míchat s mlékem? Ale s vodou? Nevíš o tom něco? :) Děkuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) ano je to pravda. Výrobci totiž laktózu z proteinu odfiltrovávají a tím, že si do něj nalijeme mléko, bychom ji tam nesmyslně měli zpět. Tělo ho potom hůře tráví a bílkoviny z proteinu se do těla dostanou pomaleji a v menší míře. Řekla bych že pokud ti to s mlékem chutná víc, jednou za čas proč ne, ale pokud to jde, tak s vodou je to lepší :)

      Vymazat
    2. No já si občas protein míchám třeba s jogurtem, nebo tvarohem... Tak jestli to nejsou zbytečně vyhozené peníze..:/

      Vymazat
    3. To bych zase neřekla :) ale to děláš spíš aby ti to lépe chutnalo, ne? Já když si občas večer dávám tvaroh, tak tam také trochu přisypu :)

      Vymazat

Blogger Template by pipdig