21. 4. 2016

Malinový fitness koláč

Krásný den!

Včera jsem pro taťku pekla jednoduchý zdravý koláč/dort a úplně mě překvapilo, jak rychlé to bylo. Rozhodně musím péct častěji. Recept jsem si vymyslela vlastní a nechala se inspirovat oblíbeným receptem na vláčnou vanilkovou bávovku. Není to sice žádný krasavec a také by mu neuškodilo o pět minut méně solárkování v troubě, ale chuťově se opravdu povedl!



Malinový fitness (proteinový) koláč plněný tvarohem

Nepotřebujete váhu, pouze hrnek. Velikost záleží na vás, jak chcete dort velký, ale já jsem použila klasický střední hrníček.


Ingredience

1,5 hrnku špaldové mouky
3 odměrky proteinu (Scitec Delite, příchuť malina-jogurt, ale můžete dát jakýkoli)
1 hrnek polotučného mléka
1/2 hrnku rostlinného oleje (můžete dát kokosový či jiný)
1 hrnek třtinového cukru/jiné sladilo (nemusí být, když máme protein)
1/2 balíčku kypřícího prášku
2 vejce

1 odtučněný/polotučný tvaroh

Postup

Nejprve si oddělíme žloutek od bílků. Bílky ušleháme v tuhý sníh a žloutky umixujeme s cukrem a olejem v míse. Poté přidáme mouku s kypřícím práškem (můžete prosít) a proteinem a nakonec zalejeme mlékem. Těsto můžete udělat mixérem, ale postačí vám k tomu i metla. Na závěr jemně vmícháme sníh, který jsme si na začátku připravili. Vše vlijeme do vymazané a nejlépe vysypané formy. Ozdobíme semínky, kokosem, malinami. Dáme do předehřáté trouby a pečeme na 175° asi 30-40 minut. To si hlídejte, každý má jinou troubu. Abychom zjistili, zda je koláč hotový, píchneme do něj špejlí a zjistíme, zda se nám na ni těsto nelepí. 

Když je koláč hotový, vytáhneme ho z trouby a necháme vychladnout. Poté rozkrojíme na dvě části a spodní namažeme tvarohem. Do toho si můžete samozřejmě cokoli přidat, pokud by vám to přišlo málo. Přiklopíme vrchní částí a máme hotovo! 

Nechte si chutnat :)


SHARE:

2 komentáře

  1. Jéé to vypadá naprosto výborně! Ukládám a až budeme mít na zahradě maliny nebo třeba borůvky, který miluju, tak ráda vyzkouším :) Takže děkuju za recept! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuju :) určitě, půjde to s čímkoli máš ráda, vůbec nemáš za co! :) dej pak vědět, jak se povedl :)

      Vymazat

Blogger Template by pipdig