3. 10. 2015

30 denní lněná očista



Právě jsem dokončila 30 denní očistnou kůru se lněným semínkem,
 o které bych vám ráda napsala víc.
Začala bych tím, že jsem tuto kůru našla na skvělém blogu
 Slunečný život, který navštěvuji opravdu často a nechávám se tam inspirovat.



  1. Podstata kůry, pro koho je určená?
Řeknu to velice jednoduše. Slouží k tomu, aby vaše tělo očistila přírodním způsobem od parazitů, které máme ve svém těle. Zde jsou některé příznaky (které jsem si vypůjčila na již zmiňovaném blogu), podle kterých poznáte, zda v sobě parazity máte:

Pocit vyčerpanosti, únava
Deprese, zapomnětlivost, špatné soustředění
Touha po nezdravém jídle (mastném, křupavém, smaženém)
Větší konzumace a stále pocit hladu
Zažívací problémy (nadmutost, průjem, zácpa, etc.)
Pálení žáhy
Nedostatek železa v krvi
Problémy s hubnutím
Bolesti svalů
Vracející se kvasinkové nemoci
Narušený imunitní systém
Nechutenství
Stálé kašlání a nachlazení

Larvy parazitů putují po celém těle, nejenom ve střevech. Milují hlavně nezdravé jídlo. Jedna třetina únavy je právě díky nim a cokoli, co máme rádi, oni mají také. K zamoření zažívacího traktu vede častá konzumace kynutého těsta, mouky, bílého cukru, mléka a užívání léků. 

Jestli na vás sedí alespoň jeden z výše uvedených příznaků, jste tu správně.
Já jsem se rozhodla právě pro tuto přírodní a jednoduchou kůru.

Ingredience
  • 100 g lněných semínek
  • 10g hřebíčku
Příprava
Použijte hmoždíř nebo kuchyňský robot. Já jsem vše umixovala právě v kuchyňském robotu na hladký prášek. Ten pak přijde do dobře uzavíratelné nádoby (sklenička, box).

Samotná léčba - jak na to?
Každé ráno po dobu 3 dnů si dáte dvě polévkové lžíce této směsi. Můžete je přidat do čehokoli chcete. Do kaše, vody nebo si směs dát jen tak na lžičku a zapít dostatečným množstvím vody. Poté si dáte 3 dny pauzu a po pauze opět opakujte další 3 dny užívání. Celkový proces trvá 30 dní. Směs by vám měla přesně vystačit.
Jednoduše -> 3 dny užívám, 3 dny mám pauzu, 3 dny užívám,...

MOJE ZKUŠENOST

Den 1 - Dobře, tohle opravdu potřebuju. Jdu do toho! Určitě to zvládnu. První dvě lžičky jsem rozmíchala ve vlažné vodě a za mě tedy NEDOPORUČUJI!:D. Měla jsem opravdu velký problém to do sebe dostat. Ale vše je jen o zvyku.
PS: Směs jsem si dávala ráno na lačno, cca půl hodiny před jídlem :)

Den 2 - Už nejsem tak hloupá, abych si to dávala do vody. Snažím se dát si dostatečné množství na lžíci, rychle spolknout a zapít. Uff. Proběhlo to dobře, ale z chuti směsi mi pořád není úplně nejlíp. Že už bych začala něco pozorovat? Za tento den jsem byla tak třikrát na toaletě, to je teda rychlost. 

Den 3 - To dáš! A pak máš krásně 3 dny pauzu :D. Úspěšně zapíjím směs a "vyprazdňování" stále pokračuje.

Den 4, 5, 6 - VOLNO

Den 7 - Je to tady znova, jdeme na to. Chuť už není tak hrozná, začínám si zvykat. Už se necítím tolik nafouklá. 

Den 8 - Očištění těla stále pokračuje. Směs si dám hezky půl hodiny před snídaní, pořádně zapiju a je to v suchu.

Den 9 - Poslední den a pak zase 3 dny volno, juchůů! Chuť mi stále nesedí, ale dá se to.
___________________________________________________________

Další dny už není třeba vypisovat, vše pokračovalo ve stejném duchu. Za sebe říkám, že je to snad první očista, kterou jsem opravdu poctivě držela a vydržela až do konce. Za mě naprostá paráda. Záchod sice budete navštěvovat ze začátku opravdu často, ale stojí to za to! Na směs se dá zvyknout, ale chce to k ní nečuchat a rychle zapít. Občas (asi 3x) jsem si po ní dala trošku medu na lžičku, abych přebila tu chuť. Směs mi přesně vystačila na celých 30 dní. Rozhodně jsem kůru nepodstoupila naposledy. Je lepší ji dělat několikrát do roka a pravidelně se očistit. A co Vás zajímá asi nejvíc?

Za ten měsíc jsem zhubla 4 kila na váze a celkově (přes celé tělo) dala dolů 16 cm a to pozor, bez cvičení. Cítím se opravdu skvěle. Zlepšilo se mi zažívání, pocit únavy už nemívám tak často a dokonce se zlepšila i moje slabá imunita.

Takže můj tip na závěr? Běžte do toho! Je to jednoduché, levné, přírodní a prostě super. Kdo by to byl řekl. Doufám, že jsem v článku zmínila vše co jste potřebovali vědět :) Kdyby ne, neváhejte mi napsat, ať už do komentářů, nebo klidně na email se všemi dotazy, co vás napadnou. 

Mějte se krásně!
Ann ♥
SHARE:

25 komentářů

  1. Tyjo, tak to je asi jeden z mála detoxů, který bych chtěla vyzkoušet :) vadilo by ti, kdybych to taky vyzkoušela a pak napsala článek? Samozřejmě tam dám odkaz na tvůj blog :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě do toho jdi :) nene nevadilo, jen vyzkoušej, těším se! děkujuu, to budu ráda :)

      Vymazat
  2. :O Čekala jsem nějaký striktní jídelníček, ale tohle je fakt bomba! A v kaši to nemusí být až tak nesnesitelné, ne? :)) Moc děkuju za nápad, vyzkouším a třeba i také sepíšu recenzi :)
    Nikol (readeatandlive.blogspot.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, právě, že je to hrozně jednoduché :) ale snažila jsem se po celou dobu jíst zdravě v rámci možností.. Já bych si tím osobně chuť moji milované kaše nekazila, ale určitě to zkus :)) Není zač, když tak dej vědět! :)

      Vymazat
  3. Ahoj :) jdu do toho! ale mám otázku jestli si vyřadila nějaké urcité produkty během kůry:) děkuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahooj :) žádné produkty jsem vyloženě nevyřadila, samozřejmě jsem se snažila jíst zdravě, ale občas jsem také zhřešila, byly tam nějaké rodinné oslavy a podobně. Ale tělo ti pak samo řekne, že se mu to uplně nelíbí, když se čistí :D takže doporučuji jíst zdravěji :) pak dej vědět, jak to působilo u tebe!

      Vymazat
  4. Páni, to je zajímavé a úplně jednoduché! Nejtěžší je asi to pozřít, jak to tak čtu, ale jde o zvyk, jak jsi řekla. No určitě to vyzkouším. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak :) když k tomu nějak nečucháš, tak to jde, ale někomu to třeba nemusí dělat žádný problém :) vyzkoušej a pak dej vědět :)

      Vymazat
  5. Vážně 2 polévkové lžíce? Přijde mi, že to nevystačí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano :) samozřejmě zarovnané, ne vrchovaté. Taky jsem si myslela, že to nevystačí, ale opravdu vystačilo :) a když ne, tak jde vždycky přidělat :D

      Vymazat
  6. Už mám za sebou druhý den a je to pěkně odporné! :D A taky mi po tom vůbec není dobře. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu? Tak to je super, budu ti držet palce! :D:) mně ty první dny taky nebylo, jak na to tělo není zvyklé, ale doufám že se to srovná :)

      Vymazat
  7. Chystáme se to teď s kamarádkou vyzkoušet a zajímá nás, jestli se kůra může provádět treba ob měsíc:) Jakože únor kůra, březen pauza, duben kůra atd.:) Jinak doufám že to teda zvládneme a rozhodně se těším na výsledky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezlob se, že odpovídám až takhle pozdě, ale byla jsem mimo.. Ob měsíc si myslím, že to pro tělo zas nebude úplně nic moc :) zvyklo by si a taky by se vám to znechutilo. Ale samozřejmě je lepší kůru dělat několikrát do roka.. Jestli to ale někdo zvládne ob měsíc, tak smekám! :D

      Vymazat
  8. Páni, tak to mě teda zaujalo. Určitě to vyzkouším :) A začnu určitě brzo, protože už dlouho trpím pocitem nafouklosti a nadýmáním a přitom jím zdravě a cvičím tak 5x - 6x týdně. Tak nevím, kde je chyba. Snad to pomůže :) A líbí se mi ty výsledky. To jsi dala 16 cm přes břicho? Za jeden měsíc? Nebo to celkově znamená součet přes břicho, nohy, boky a tak?... A nenabrala jsi potom něco zase zpět?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takové pocity jsem taky měla a moc mi to pomohlo :). Může být ten problém právě tam, o čem píšu v článku. Nene, je to celkově, čili třeba 5 cm přes pas, 3 cm přes boky a tak dál :). A ne nenabrala, tyhle kila po očistě byla trvalá, takže si myslím, že mě to opravdu pročistilo :)

      Vymazat
  9. A ještě jsem se chtěla zeptat (patřím k předchozímu komentáři :)) jestli to umletí semínka na delší dobu není špatně? Teď jsem pročítala články na netu a píšou, že může semínko žluknout... Ty jsi umlela rovnou celou dávku? A kde jsi to potom skladovala? Děkuju :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Umleté lněné semínko by mělo měsíc a více vydržet. Je pravda, že žluknout může, ale když to máš v dobře uzavíratelné nádobě, nejde ti do toho vzduch a moc na to nesvítí slunce, mělo by to být v pořádku, já jsem neměla problém :) já jsem to měla ve skleničce, uskladněné na suchém místě bez světla. Kdybys měla ještě nějaký dotaz určitě se ptej :))

      Vymazat
    2. Super, děkuju moc :) V pondělí jdu pro semínka :D Snad budu mít taky takové výsledky, jako ty :)

      Vymazat
  10. Ahoj, jsem cca v pulce a musim rict, ze je to peknej humus :D ale bohuzel to na me absolutne nepusobi :/ doufala jsem, ze mi konecne neco pomuze a budu chodit na zachod vickrat nez cca 3x za tyden :/ zmena nenastala. Btw za me doporucuji rozmichat ve vode, kdyz jsem si to dala na sucho rovnou do pusy, tak to neslo ani dovnitr ani ven :D ..ale nezavrhuju to, treba to jeste zacne pusobit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, s tím musím souhlasit, ale ke konci už to bylo dobrý :D ode dneška dělám detox znovu a dost mě překvapilo, že jsem se směsí tentokrát neměla žádný problém. Moc mě mrzí, že to nefunguje. Pokud máš organismus v pořádku a žiješ zdravě, tak to takový účinek nemá. Každopádně 3x týdně je opravdu málo :(. Já to dám do pusy a rychle zapiju, ve vodě jsem to nezvládla :D.. Doufám, že nějaké výsledky uvidíš! :) dej vědět

      Vymazat
  11. Četla jsem ,že tyhle detoxy fungují díky tomu, že člověka proženou na toaletu a kila dole je pak jen voda, která se dostala z těla. Tak nevím. Ale láká mě to vyzkoušet. Třeba nějaké účinky budou. Minimálně zažívání to prospěje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I kdyby to byla ta voda, tak jsem za to ráda! :D
      Přesně tak :) myslím, že za zkoušku to stojí.

      Vymazat
  12. Ahoj,odhodlala som sa na tento detox,dnes som začala ale nešlo mi to dole krkom. Prišlo mi to moc suché a začalo ma naťahovať :D vo vode mi to tiež nebralo,nevieš mi prosím poradiť do čoho si to dať ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ten začátek je opravdu nejhorší :D zkus si to dát do nějakého džusu nebo šťávy, ať tam cítíš i jinou chuť než jen vodu. Můžeš si to dát i do nějakého jídla, ale asi bych to do toho nemíchala, ať si to celý nezkazíš tou chutí.. Já jsem si to vždy dala a pak na to kousek medu na lžičku a bylo to dobrý :D Držím palce :)

      Vymazat

Blogger Template by pipdig